10.7.2018

Matej Zemljak odslej pri AŠK Bravo

26-letni napadalni vezist se je nogometnih veščin sprva učil na Obali, kjer je preživel tudi večino svoje profesionalne kariere.

Njegova najodmevnejša sezona je bila sezona 2016/17, ko je v dresu Ankaran-Hrvatini zabil 14 golov na 15-ih tekmah 2. SNL. Tudi z njegovim učinkom je ekipi uspelo priti v prvoligaško konkurenco. Zaradi poškodbe, ki jo je staknil februarja leta 2017 je v lanski sezoni med slovensko elito zabeležil vsega 8 nastopv.

V želji po vidnejši vlogi na in ob igrišču je kot prost igralec sprejel ponudbo AŠK Bravo. "Odločitev za prestop v NK Bravo ni bila težka, saj je klub odlično organiziran ima vizijo in cilje kateri mi predstavljajo velik izziv," Matej odgovarja na vprašanje o prihodu v novo okolje.

"Pričakovanja so velika. Prejšnjo leto me je doletela poškodba, zaradi katere sem izpustil skoraj celotno igralno sezono. Želja po napredku in čimprejšnji vrnitvi v staro formo je primarnega cilja."
 
Kot rečeno je Matej večino svoje kareire igral v 2. Slovenski nogometni ligi. Znanje želi deliti tudi z novimi soigralci s katerimi bo lovil napredovanje: "Izkušnje dolgoletnega igranja v drugi slovenski ligi ter nekoliko izkušenj iz PLTS, bom poskusil prenenesti na celotno ekipo - soigralce. Želim si, da bi nas vse izkušnje in ekipno delo pripeljalo do cilja - osvojitev 2. SNL."
 
 
Novo okolje prinaša nove izzive. Kljub spremembi, pa Matej verjame, da se bo hitro privadil na sistem dela pri AŠK Bravo: "Fante osebno ne poznam, zgolj kot nekdanje nasprotnike. Glede kluba NK Bravo sem slišal same pozitivne stvari. Klub in trenerji dajajo velik  povdarek že pri mlajših selekcijah, kar mi je zelo všeč, saj menim, da je v Sloveniji to velika problematika."

Učinek Mateja Zemljaka skozi njegovo kariero:

tekmovanje tekme goli
PLTS 8 0
PS 1 0
2.SNL 75 26
3.SNLZ 25 12
2.SMLZ 48 41
2.SKLZ 50 36
 

MH

Foto: Dejan Močnik


MEDIJSKI POKROVITELJ