11.7.2018

Novost pri članih: Pomočnik trenerja Rok Hanžič - HANS

V novo sezono ekipa AŠK Bravo vstopa z nekaterimi novimi obrazi na zelenici in tudi z novim obrazom v strokovnem štabu. Rok Hanžič je namreč novi pomočnik trenerja Dejana Grabiča. Nekdanji igralec Interblocka in Domžal v trenerskih voda uspešno pluje že od leta 2012, zdaj pa ga je pot pripeljala v družino NK Bravo.

"Že kot igralec so me vsi klicali Hans. Verjetno gre za skrajšano različico priimka, Hanžič. Če me kdo pokliče z imenom se skorajda ne obrnem več, kajti zgodi se zares redko," pravi novi pomočnik trenerja AŠK Bravo, ki je v svoji karieri deloval tudi že v tandemu z Luko Elsnerjem.

Odločitev za prihod k NK Bravo je bila predvsem praktične narave: "Če povem po resnici, trenutno nisem imel nobene dodatne možnosti za kakšno delo, z Dejanom (Grabič, terner AŠK Bravo o.p.) pa sva stalno v kontaktu, saj sva zelo dobra prijatelja. Ko se je ponudila priložnost za profesionalno sodelovanje, sem jo tudi takoj sprejel. Slišal sem, da je klub zelo dobro organiziran in pomaga predvsem mladim na njihovi poti. Mislim, da je odločitev pravilna."

Delitev dela v strokovnem štabu je že dorečena: "Zadolžen bom za obrambne naloge in naloge vezistov. Usmerjal jih bom, jim dajal nove taktične zamisli ali pa jih bom pri izvedbi le teh popravljal. Upam, da bom mladim fantom uspel poamgati na njihovi poti."

Glede na spremembo strokovnega štaba bi lahko pomislili tudi na težave pri sodelovanju novih akterjev. Vendar ekipa bo s prihodom Roka le še nekoliko bolj povezna: "Z Dejanom se poznava, tudi sam pa mi je predstavil kakšen je način igre, ki ga goji. Model igre bomo uporabljali še naprej in z njim sem že seznanjen. Zagotovo bom potreboval nekaj časa, da bom spoznal vse detajle, ampak do začetka prvenstva imam še dovolj časa, da popolnoma padem v sistem."

Novi pomočnik trenerja prinaša tudi veliko dragocenih izkušenj s katerimi bo pomagal vsem v novem okolju: "V članski konkurenci delujem že do leta 2012. Tri leta sem bil v Domžalah, sedem mesecev pri Olimpiji in sedem mesecev v tujini."

 

MH
Foto: Srečko Ferlež


MEDIJSKI POKROVITELJ