6.7.2014

U15: Najmanjši, a veliki po srcu

Tudi za selekcijo U15 je relativno uspešna sezona, saj so državno prvenstvo U15-zahod končali na 4. mesto, kar je po mnenju glavnega trenerja Dejana Močnika povsem realno. Za kaj več je zmanjkalo nekaj vneme na treningih v zadnjem delu sezone in odsotnosti nekaterih nogometašev. Sezona 2013/14 je kljub vsemu uspela, z željo po dobrem prehodu v kadetsko selekcijo.
 
Za selekcijo U15 sta to sezono skrbela dva trenerja. Na začetku sezone je glavno trenersko palico vihtel Tomi Kostric, nato pa je njegovo mesto zasedel trener Dejan Močnik, ki je ekipo vodil večji del leta. ''Sezono, ki je za nami ocenjujem kot uspešno, saj smo na večini tekem pokazali zavidljiv nivo nogometnega znanja, žal je bilo igralcev v ekipi premalo, da bi lahko skozi vso sezono držali visok nivo in se tako tudi vmešali za boj za najvišja mesta. Seveda smo nekaj tekem odigrali tudi slabo, nekaj pa je bilo povprečnih, ampak v celoti gledano, so fantje zadovoljili pričakovanja.''

V državnim prvenstvu U15-zahod je ekipa NK Bravo zaostala samo na NK Domžale, NK Olimpija in NOGA Triglav.  ''Menim, da je 4. mesto v ligi povsem realen pokazatelj dogajanja skozi sezono in da smo končali na mestu, ki si ga zaslužimo. Seveda nisem povsem zadovoljen z rezultatom, saj bi ob večji vnemi na treningih in večji zbranosti nekaterih igralcev lahko posegli tudi po kakšnem mestu višje. Dejstvo je tudi, da so imeli nekateri igralci tudi premajhno število treningov, da bi lahko več napredovali in dali ekipi dodano vrednost.''

''Vsekakor je sezona postregla z veliko več dobrimi stvarmi kot slabimi. Igrali smo dober, moderen in gledljiv nogomet, ne glede na nasprotnika, prav tako pa je velika večina igralcev naredila kar velik preskok. Kljub temu, da smo bili skoraj najšibkejša ekipa po rasti v ligi, lahko fante pohvalim, da se teh stvari na večini tekem ni videlo in da so to trenutno pomanjkljivost nadoknadili z drugimi stvarmi. Žal pa je proti koncu sezone vnema in zagnanost nekaterih igralcev povsem padla, nekateri so imeli tudi težave v šoli in so tako izpustili veliko treningov, kar zagotovo ni bilo dobro ne za njih same, ne za ekipo. Vendar pa je na prvem mestu vseeno šola,'' je bil pragmatičen Dejan Močnik.

''Fantom bi se na koncu zahvalil za lepo sezono, za res prijetno in dobro vzdušje v ekipi in za vse lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. V prihodnosti jim želim veliko uspehov, da bi trenirali maksimalno in izkoristili dane možnosti, ki jih bomo v naslednji sezoni zelo nadgradili. Predvsem pa naj ostanejo skupaj kot ekipa in naj ne nasedajo nekaterim lažnim obljubam, ki jih je v teh dneh ogromno,'' je svoje varovance pred prevelikimi obljubami nogometnih agentov in drugih klubov posvaril trener Močnik.

''Zagotovo pa se bomo tudi v prihodnji sezoni veliko videvali na igrišču in ob njem in tako se naše sodelovanje nadaljuje, le v malo drugačni obliki,'' je zaključil Dejan Močnik, ki bo v naslednji sezoni opravljal vlogo vodje mladinskega programa pri NK Bravo.

S. F.
Foto: Martin Rigler
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI