17.7.2014

Pred sezono: ''Gradimo na dobrih stvareh''

Ta teden so se začele priprave starejših selekcij NK Bravo pred sezono 2014/15. Zato je prav, da pogledamo kakšne cilje, usmeritve in izzive smo si zastavili v NK Bravo za prihodnjo sezono. ''Naša prioritetna naloga nove sezone je ustvariti sinergijo ter pripadnost klubu, ki mora biti vidna tako na tekmah AŠK Bravo kot selekciji CICI'',  v svojem pogledu na novo sezono razmišlja sekretar Matjaž Jakopič. 

Komaj so se končale zadnje tekme, turnirji in treningi, že je pred nami nova prvenstvena sezona, ki nas navdaja z novimi pričakovanji, izzivi in rezultati. Analiza dela pretekle sezone nam je pokazala tako dobre kot slabe stvari in predvsem teh ne želimo nadaljevati in ne ponavljati. Gradili bomo na stvareh, ki so bile dobre, jih nadgrajevali in izpopolnili.
 
Prav gotovo pomeni za vodstvo kluba veliko odgovornost usklajevati interese, želje in ambicije tako številnčnega članstva različnih starosti in zahtev. Zato se je potrebno posvetiti prav vsakemu članu posebej in ga tudi tako obravnavati – ga vzgajati, učiti in razvijati. Ob tem pa skrbeti tudi za celoto – za vsako selekcijo posebej in za vse skupaj – potem lahko govorimo o klubu.
 
V današnjem času lahko uspešno funkcionirajo samo tisti kubi, ki so dobro organizirani, ki imajo vizijo in cilje ter začrtano pot do teh ciljev. Predvsem pa je pomembno, da vsi delajo za iste cilje, za njih živijo in jih uresničujejo – ne glede na padce in poraze iz katerih je potrebno potegniti moč in izkušnje za prihodnost. Vse pa mora biti pogojeno s trdim delom vseh – vodstva, stroke in igralcev.
 
Seveda je pomembna tudi vloga stašev, vendar samo na področju skupne vzgoje - razumevanja, zaupanja in sodelovanja. Proces nogometne vzgoje, ki ne traja eno, dve ali tri leta, pač pa vrsto let iz dneva v dan, iz sezone v sezono, je proces, ki pomeni vspone in padce. In prav pri padcih se spozna kdo je kdo! Nekaj je govorjenje in nekaj pomenijo konkretna dejanja. In lanska sezona je bila polna negativnih odkritij in spoznanj, ki so bila v preteklosti zaradi dobrih rezultatov skrita in so zato za marsikoga prišla nepričakovano in boleče.
 
Vendar smo premagali tudi te težave, uspeli rešiti sezono in postaviti temelje na realno osnovo, ki bo v nadaljevanju zagotavljala vspon in hitrejši razvoj, predvsem iz razloga, ker se je kljub tem težavam dogajalo več dobrega kot slabega in kot sem že rekel - vnaprej slabega ne bomo ponavljali.
 
Turnir Ljubljana Open 2014 nam je pokazal s kakšnim potencialom pravzaprav razpolagamo – klubski duh, ki je preveval tribuno v Stožicah z navijanjem in športnim vspodbujanjem je moč na kateri moramo graditi klubsko pripadnost vseh – staršev in igralcev. In če bomo ob tem tudi na strokovnem področju še večjo pozornost kot do sedaj posvečali razvoju osebnosti vsakega posameznega igralca, nas ne ustavi nihče!


 
Zato je naša prioritetna naloga nove sezone ustvariti sinergijo, pripadnost klubu, ki mora biti vidna tako na tekmah AŠK Bravo kot selekciji CICI, saj smo vsi eno – NK Bravo. Vsi delamo z istim ciljem zato, da bodo naši sedanji mladinci že prihodnjo sezono lahko nastopali za AŠK v 3. ligi ter naši sedanji kadeti v 2. ali 1. SNL. Veliki cilji, ki pa so pogojeni izključno z delom, pripadnostjo in željo po uspehu vseh, trenerjev kot tima strokovnjakov in ideologov, igralcev kot glavnih akterjev in izvajalcev ter staršev kot najzvestejših navijačev in podpornikov.
 
Cilji so postavljeni, pot je začrtana, kadri zagotovljeni:
  • - trenerska piramida bo delovala kot skupen enoten tim,
  • - igralci se bodo morali soočiti s konkurenco kvalitete, ki je dosedaj ni bilo – samo z doslednim izvajanjem dela, discipline in spoštovanjem okolja se lahko zagotavlja pot na višji nivo,
  • - staršem pa je zagotovljena osebnostna vzgoja in razvoj njihovih otrok ter pošteni odnosi v klubu.
 
Kakorkoli, vse ostaja na nas samih, vse je odvisno od nas samih – našega dela, sodelovanja, prijateljstva in pripadnosti. Želimo postati vzor - dela, vzgoje in obnašanja, ne da bi se zanašali na pomoč drugih, pač pa izključno sami nase, na svoje delo in svoje ljudi. V klubu imamo sposobne ljudi, imamo mlade trenerje in imamo predsednika, ki podpira program in razvoj. Razume vse probleme in v 60% pomaga financirati program z lastnimi sredstvi. Zato smo tudi v naslednji sezoni vsi njegovi dolžniki in se mu moramo zahvaliti in oddolžiti s svojim pristopom, odnosi in rezultati. In to mu lahko zagotovimo saj sem prepričan, da smo tega sposobni in da si vsi želimo enako. Dosežemo jih lahko le skupaj!
 
Zato sem prepričan, da se vsi veselimo nove sezone, ki jo začenjamo z velikim zagonom, novimi izzivi in željami ter da smo vsi odločeni trdo delati – rezultati pa so lahko samo posledica takega dela!
 
Želel bi pozdraviti vse nove sodelavce, trenerje in igralce ter jim zaželel, da bi se dobro počutili v naši sredini in da bodo zadovoljni, saj se bomo maksimalno potrudili za napredek in razvoj vsakega igralca in vsake selekcije, pri čemer pa bomo še naprej posvečali vso pozornost šolski izobrazbi.
 
Napredek in kvaliteta vsakega igralca se bosta ocenjevala samo na igrišču in nikjer drugje. Zato bo dokazovaje stalnica – na treningu in tekmi. Preteklih zaslug ni in ne bo! Šteje samo delo, forma, disciplina in zdravje.
 
Želim si, da bi bila pred nami uspešna sezona, ki se ne bo merila samo po rezultatih, čeprav bo uspešnost vedno najpomembnejši pokazatelj. Želim, da ne bi bilo poškodb in želim, da bi se nam vsem skupaj cilji sezone 2014/2015 uresničili – vsakemu posebej in vsem skupaj.
 
Srečno!
 
S. F.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI