19.7.2014

Mladinski ''team Building'' v Celju

Sredi priprav na novo sezono so se naši mladinci odpravili na tekmo 1. kroga Prve lige med NK Celje in NK Zavrč. Predsednik NK Bravo Darko Klarič je fantom omogočil ogled tekme 1. SNL, kjer so za NK Celje nastopili številni mladi nogometaši. Ekipa Celja je bi v povprečju stara vsega 21,5 let. Dokaz, da lahko tudi mladi nogometaši igrajo v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Za kaj takega pa je potrebno trdo delo, vztrajnost in potrpežljivost.
 
Selekcija mladincev je pred začetkom sezono prejela nekakšno nagrado in predvsem spodbudo, ko so si skupaj z novim trenerjem Alešem Arnolom ogledali tekmo Prve lige v Celju. Mlado Celjsko moštvo je pravšnja sredina, ki kaže, da lahko z dobrim delom in pravo vizijo za člansko moštvo nastopajo tudi mladi nogometaši, tisti, ki se poslavljal od mladinskega staža in iščejo prostor pod članskim soncem.

 ''Velika pozitivna stvar pred novo sezono je gotovo večja konkurenca v ekipi. Prišlo je kar nekaj novih igralcev, ki bodo prisili vsakega posameznika, da dela še več kot prej. S tem bomo vsi bolj zagnani in naše nogometno znanje se bo dvignilo na višji nivo,'' je prve vtise o novi mladinski ekipi predstavil kapetan lanske kadetske ekipe David Škrbec.
 
V mladinski selekciji je 5 novincev, ki se za enkrat še spoznavajo z novimi soigralci in novim okoljem. Žiga Vodeb Žmavc se prav tako zaveda, da skoraj noben nogometaš ne bo imel že v naprej zagotovljenega mesta v prvi ekipi.  ''Res je kar nekaj novincev, a smo se hitro spoznali in dobro ujeli. Mislim, da smo dobro ekipi, že prvi teden pa so fantje pokazali, da so kvalitetni nogometaši. Zato bo letos kar precej ''boja'' za prvo enajsterico.''


Žiga je dobršen del lanske sezone izpustil zaradi poškodbe kolena, a kot pravi je sedaj poškodba za njim, zato pozitivno gleda proti novi sezoni. ''Lani sem imel operacijo kolenskih križnih vezi, a z dobro zdravniško oskrbo, s pomočjo kluba in dodatnih treningov sem poškodbo povsem pozdravil. Res, velika zahvala klubu, da sem lahko z dobro pripravo tole pripravljalno obdobje začel na polno.''
 
Eden od petih novincev pri mladincih je Marko Klemenčič, ki je v NK Bravo prišel iz NK Triglav. Zanje je bila tekma med NK Celje in NK Zavrč še posebej zanimiva, saj je za celjsko moštvo pri še ne 19. letih debitiral starejši brat Tilen. ''Zelo sem vesel, da sem brata spremljal na njegov prvi tekmi za NK Celje. Ponesen sem, da je tako hitro dobil priložnost v ekipi. Kar zadeva igre je odigral dobro, a to ne pomeni, da ne bi mogel igrati še boljše,'' je nekaj možnosti napredka pri Tilnu videl  Marko.
 
''V NK Bravo se za enkrat počutim dobro. Vse je tako kot mora biti. Igralci so v redu, mislim,da imamo dobro ekipi, v kateri je vzdušje super. Kar zadeva konkurence je kar močna, kar pomeni, da se bomo morali vsi boriti za mesto v ekipi. To pa je za naš razvoj samo koristno,'' je realno pred novo sezono razmišljal Marko Klemenčič.
 
''Prva pozitivna stvar je, da smo se kot ekipa odpravili na takšno druženje. Zelo pomembno je, da se poleg medsebojnega razumevanja na igrišču razumemo tudi izven njega, da postajamo prijatelji,'' je dejal David Škrbec in dodal: ''Kar zadeva same celjske ekipe, me je le-ta navdušila z igro, ki je bila hitra, kombinatorna, skoraj vse pa se je dogajalo po tleh. A v nogometu vedno ne zmaga boljši in tokrat je NK Zavrč uspelo slaviti z minimalno zmago.''

Tudi novi trener Aleš Arnol je bil z obiskom prvoligaške tekme zadovoljen, saj se zaveda, da je pred sezono potrebno fante motivirati na različne načine. Nogometaši pa so s tem videli, da so ob dobrem delu in napredku morda na dobri poti, da kdaj zaigrajo tudi v najmočnejši nogometni ligi v Sloveniji.
 
V prihodnjih dneh si boste lahko na naši spletni strani prebrali nekaj več o ciljih mladincev pred novo sezono, kako se fantje prilagajajo eden na drugega in kaj menijo o novem trenerju. S slednjim pa si boste lahko prebrali tudi obširen intervju o njegovih pogledih na novem delovnem mestu.
 
Srečko Ferlež
Foto: NK Celje, Srečko Ferlež

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI