26.7.2014

Naj se igre začno

V Rotterdamu so uradno odprli 2. Evropske univerzitetne igre. Na igrah na Nizozemskem bo imela ljubljanska univerza zelo močno zastopstvo, saj se tja odpravljal kar 31 športnikov in športnic. Nastopili bodo v treh športih, največ pa bo nogometašev. Pri slednjih je veliko igralcev, ki igrajo za ekipo AŠK Bravo. Nogometaši bodo odšli v Rotterdam v začetku avgusta, saj nogometni turnir traja med 2. in 8. avgustom.


Na 2. Evropskih univerzitenih igrah se bo zbralo več kot 2900 športnikov iz 35. država, ki bodo zastopali kar 180 različnih Univerz iz Evrope.

Poleg nogometašev bodo barve Univerze v Ljubljani zastopali športniki v namiznem tenisu in tenisu. V namiznem tenisu nas bodo zastopali 4 športniki in 3 športnice, pri tenisu pa  bodo od šesterice udeležencev Ljubljano zastopali po trije v vsaki kategoriji.

Nogometna ekspedicija bo največja, saj bo sestavljala 18 igralcev, trenerja Boštjana Krefta, pomočnika Blaža Škofa, vodjo ekipe Blaža Klariča in fizioterapevta Dimitrija Šegedina. Fantje pod taktirko novega trenerja Krefta se s polno paro pripravljajo na igre v Rotterdamu, ki bodo tudi v nogometu ponudile zelo pisano mednarodno zasedbo.

Zastave na otvoritvi 2. Evropskih univerzitetnih iger


S. F.
Foto: EUGames 2014

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI