31.7.2014

Pripravljeni na vse

Nogometaši Univerze v Ljubljani so pred najpomembnejšimi tekmami v univerzitetnih dresih, saj se odpravljajo na 2. Evropske univerzitetne igre v Rotterdam. Čeprav se podajajo precej v neznano, ko gre za poznavanje nasprotnikov, se tekem na Nizozemskem veselijo in verjamejo, da lahko ob zaključku iger 8. avgusta domov prinesejo odmeven rezultat.  

''Fantje so dobro pripravljeni, čeprav nismo veliko trenirali v polni zasedbi. Gre namreč za nogometaše, ki so sredi priprav oz. nekateri že na začetku tekmovalne sezone. To pomeni, da njihova fizična pripravljenost ni dvomljiva,'' je pred odhodom v Rotterdam dejal trener Boštjan Kreft.

V sedmih dneh fante čaka kar 6 tekme, kar pomeni, da si bodo tekme, sicer dolge po 60 minut, sledile skoraj vsak dan, a to trenerskega štaba ne skrbi. ''Če bomo pravi in bomo pokazali to kar znamo, lahko pridemo zelo daleč. Sam v fante verjamem in mislim, da imajo tudi oni željo, da naredijo dober rezultat na Univerzitetnih igrah. Kakšne ekipa bodo pripeljale druge univerze pa bomo videli,''je nekaj misli razkril pomočnik trenerja Blaž Škof.

In ravno nepoznavanje ekip je edina nedorečena star odprave 18 igralcev in štirih spremljevalcev na 2.  Evropske univerzitetne igre. ''Žal nimamo nobenih podatkov proti kako močnim ekipam bomo igrali. Vemo, da je prijavljenih 20 ekip, ki prihajajo iz vseh strani Evrope. Od Portugalske do Turčije. Mislim, da so fantje zbrani in predvsem željni pokazati svoje znanje,'' je pred tekmami v Rottredamu razmišljal Boštjan Kreft.

Tudi igralci natančno ne vedo kaj pričakovati, a to jih ne moti. ''Vzdušje v ekipi e dobro in mislim, da smo vsi, tukaj zbrani, odločeni, da nekaj naredimo v Rotterdamu. Seveda je nekoliko odvisno tudi od sreče in žreba, a nismo se zbrali in trenirali zato, da bi šli na Nizozemsko na počitnice, ampak, da čim bolje zastopamo Univerzo v Ljubljani,'' je dejal eden od dveh vratarjev Jan Zibelnik.

Matej Škrbec pa je dodal: ''Čeprav ne poznamo nasprotnikov smo samozavestni in prepričani, da smo lahko ob pravem pristopu trn v peti marsikateri ekipi. Kako bo pa bomo videli.''

Žreb skupin na nogometnem turnirju bo v petek in šele takrat bo kaj več jasnega proti katerim ekipam se bodo nogometaši Univerze v Ljubljani pomeli.

Ekipi želimo veliko športnih uspehov, vas pa bomo sproti obveščali kaj se dogaja z ekipo in kako se počutijo v enem od največjih evropskih pristanišč.  

Za pokušino si lahko ogledate spot dosedanjega dogajanja na 2. Evropskih univerzitetnih igrah: 
 

Srečko Ferlež

Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI