9.8.2014

VIDEO: Odzivi iz Rotterdama

Nogometaši Univerze v Ljubljani so na tekmi za 9. mesto ugnali vrstnike iz Cipra po streljanju 11-metrovk s 5:4 in tako na 2. Evropskih univerzitetnih igrah osvojili končno 9. mesto. Med 18. ekipami na turnirju v Rotterdamu je bilo po mnenju celotne odprave to mesto manj od pričakovanega, a za takšen končni izkupiček krivijo predvsem sistem tekmovanja. Zmagala je Univerza Kuban iz Rusije.
 

TEKMA ZA 9. MESTO,

University of Ljubljana – University of Cyprus 1:1* (1:1), 5:4 – po 11-m

"Odigrali smo še zadnjo tekmo na tem tekmovanju, tokrat proti ekipi iz Cipra. Naš cilj je bil končati turnir z zmago in to nam je ob povprečni predstavi uspelo po streljanju enajstmetrovk,'' je tekmo za razvrstitev opisal prvi vratar ekipe Jan Zibelnik in dodal: ''Turnir je bil dobro organiziran, nekaj pripomb bi lahko podali le na sistem tekmovanja in sojenje. Z nekaj športne sreče in več skupnega treninga bi verjetno lahko posegli višje. Tudi po kvaliteti, menim, da ne sodimo na 9. mesto.''
 
''Popoldne smo si ogledali še finalno tekmo med Rusi iz Kazana in Špansko Almerio. Rusi so igrali čvrsto in odločno in na koncu zasluženo premagali Špance," je ogled finala opisal Jan Zibelnik.
 
Po končanem turnirju pa je spregovoril tudi kapetan reprezentance Univerze v Ljubljani Matevž Fortin. ''Končno 9. mesto je soliden rezultat, čeprav smo si želeli in pričakovali več. Vendar pa nam je precej čuden turnirski sistem že po prvi tekmi onemogočil boje za višja mesta. Kljub temu smo zavzeto in odločno odigrali turnir do konca, kar je znova z malce nesreče zadostovalo le za 9. mesto,'' je bil tudi Fortin nekoliko nezadovoljen s sistemom tekmovanja.

''V kolikor bi bili še malce bolj uigrani bi se zagotovo lahko borili za najvišja mesta, saj smo pokazali, da smo konkurenčni vsem univerzitetnim ekipam v Evropi,'' ja spodbudno zaključil Fortin.
 

Izjava Boštjana Krefta, trenerja Univerze v Ljubljani po tekmi za 9. mesto: 


S. F.
Foto: Blaž Klarič

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI