1.9.2014

FOTO: S šestimi točkami iz Celja

Tokrat so se igralci selekcij U19 in U17 iz Celja vrnil s polnim izkupičkom. Proti NK Šampion so mladinci slavili z 1:0, kadeti pa so zmagali s 3:1. Veseli dejstvo, da sta obe ekipi iz kola v kolo boljši in tudi rezultatsko uspešni. Trenerja Aleš Arnol in Dejan Grabič sta po tekmah spregovorila za našo spletno stran.
 

U19, 1. SML, 6. kolo

NK Šampion - NK Bravo Publikum 0:1 (0:1)
Frelih 2.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Varovanci trenerja Aleša Arnola so po tednu dni premora in prestavljeni tekmi proti NK Maribor tokrat nastopili proti NK Šampion. ''Po daljšem obdobju, smo ponovno nastopili bolj kompletni, a kljub vsemu v Celju nismo prikazali tistega česar smo sposobni. Kljub vsemu gre igralce pohvaliti za pristop in delo v preteklem tednu, kjer smo skozi proces uspeli doseči vsebinske cilje katere smo si zadali. Pretekli teden smo izkoristili za napornejšo vadbo, tako da igralci na tekmo niso prišli v idealnem stanju. Posledično je manjkalo svežine, saj smo na zelo solidnem nivoju odigrali le prvi del srečanja. Takrat smo igro kvalitetno kontrolirali in bi morali premoč kronati še s kakšnim zadetkom več. Nasprotnik je stal zgoščeno na svoji polovici in čakal na hitre protinapade, sami pa smo morali skozi igro na postavljeno obrambo prihajati v priložnosti, kar je seveda bistveno težje.''

''V drugem delu, smo kljub utrujenosti ustvarili lepe priložnosti iz katerih bi morali vodstvo povišati, a smo bili v zaključku in ostalih situacijah premalo zbrani. Minimalno vodstvo je bilo v določenih trenutkih ogroženo, a igralci so pokazali pravi karakter, garali za ekipo, ko je bilo to potrebno in bili nagrajeni. Čestitke igralcem za zmago in osvojene tri točke,'' je bil po temi zadovoljen trener Arnol. 
 

U17, 1. SKL, 6. kolo

NK Šampion - NK Bravo Publikum  1:3 (1:1)
Ravnak 33.; Bijol 16., Žižek 62., 80

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Dejan Grabič je bil po zadnji prvenstveni tekmi vesel napredka svoje ekipe, a ta trend so želeli nadaljevati v 6. kolu 1. SML. "Na zadnji tekmi v Kidričevem smo pustili dober vtis, zato smo hoteli nadaljevati v podobnem slogu. Tokrat smo hoteli biti igralno še boljši, ob tem pa obdržati in še popraviti nivo agresivnosti ter pritiska na žogo. Fantje so bili kombinatorni in potrpežljivi. Na trenutke celo preveč oziroma v nevarnih conah in v nevarnih situacijah. Tako smo si tudi sami zakuhali njihov zadetek.'' 

''Potrebno je prepoznati trenutke, ko se lahko igra kombinatorno in ko temu ni tako. V prvem polčasu smo imeli še kakšno priložnost in pol-priložnost, vendar smo bili v zaključku akcij premalo zbrani. V drugem polčasu so imeli domačini pri rezultatu 1:1 nekaj odličnih priložnosti za zadetek. Naša ožja obramba je bila v tistih trenutkih nezbrana in je delovala neuigrano. Kljub temu smo nadaljevali s kakovostno posestjo žoge na njihovi polovici in vztrajali pri dodatni podaji v medprostor v zadnjo tretjino igrišča. Iz teh situacij so fantje izpeljali vrsto zelo dobrih napadov ter odigrali nekaj odličnih zaključnih podaj. Koncentracija pri zaključnih strelih je bila tokrat izjemna in rezultat sta bila še dva lepa gola,''  je prizadevnost fantov pohvalil Dejan Grabič.

''Čestitke domačinom za všečno predstavo in veliko sreče v prihodnje. Mi bomo gradili na dobri igri v fazi napada in popravili uigranost v fazi obrambe, v kateri sodeluje celotno moštvo. Čestitke našim fantom in se že veselimo naslednje sobote," je dvoboj proti NK Koper napovedal Dejan Grabič.

S. F.
Foto: Anton Škrbec

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI