19.10.2014

Rezultati so posledica odlične klime

Po dobrih dveh mesecih sezono 2014/15 je rezultatsko stanje v sistemu Bravo izjemno dobro.  Člani in starejše selekcije (U19-U15) so pri vrhu prvenstvenih lestvic v svojih ligah, tudi mlajši pa jim zvesto sledijo. Za našo spletno stran je spregovoril vodja mladinskega programa Dejan Močnik, ki je večkrat pohvali odlično klimo v klubu in dobro selekcijo igralcev pred letošnjo sezono.Vsi, od igralcev do trenerjev, pa trdno stojijo na realnih tleh. 

Letošnja sezona je pravo nasprotje lanski, ko govorimo o rezultatih nekaterih selekcij. Kaj je pripomoglo k temu?

Najbolj pomembno je bilo delo pred koncem lanske sezone, ko smo zelo dobro kadrovali, tako pri igralcih, ki so prišli v naš klub, kot tudi seveda pri trenerski piramidi. Predvsem pa je v tej sezoni ponovno takšna energija med sodelavci, kot je bila na začetku poti NK Bravo, ko nas prav nihče ni mogel ustaviti.

Izstopajo predvsem rezultati selekcij U15, kadetov in mladincev. Si pričakoval niz 6 zaporednih zmag vseh treh ekip oz. da bodo starejši dečki po tretjini prvenstva še edina neporažena ekipa v ligi U15-zahod?

Napovedovati takšne rezultate je vedno nehvaležno delo, smo pa bili prepričani, da smo tega sposobni. Zagotovo imamo dovolj kvalitete v ekipah, predvsem pa imamo igralce in trenerje, ki so pripravljeni dobesedno garati na igrišču, pa ne za svoj lasten interes, ampak za skupne cilje, ki si jih postavljamo. Potrebno je ob tej priložnosti čestitati vsem fantom in mojim sodelavcem za dosedanje delo, vendar pa se vsi skupaj zavedamo, da je ravno takrat, ko ti gre najbolje, potrebno še bolj delati in razvijati stvari za prihodnost.

Omeniti je potrebno, da nobena od omenjenih selekcij ni povsem brez težav (poškodbe, bolezni, odsotnosti …). To je samo še dodatna pohvala za vse fante, ki imajo nekoliko nižjo minutažo, mar ne?!  

Takšne stvari (poškodbe, bolezni in odsotnosti), se dogajajo povsod, je pa dejstvo, da vsi fantje, ki dobijo priložnost, le-to maksimalno izkoristijo in tako tudi oni dobijo potrditev, da so na pravi poti in da niso odrinjeni na stranski tir. Ampak pomembno je, da marljivo delajo in napredujejo. Nihče ti ne more odvzeti pravega odnosa in trdega dela, ki te slej ko prej nagradi.

Je glavi razlog za takšne rezultate boljša selekcija igralcev ali gre dobre rezultate iskati v kateri drugi smeri?

Menim, da je skupek vsega pripomogel k takšnim rezultatom. Dejstvo je, da smo sestavili zelo dobre ekipe, predvsem pa so v ekipah pravi fantje, ki ne živijo v oblakih, ampak trdno na tleh in so pripravljeni delati maksimalno. Vsekakor pa menim, da je glavni razlog za dobre rezultate delo vseh v klubu in vzdušje, ki je med vsemi v klubu. Veseli me, da delamo timsko, da si med seboj pomagamo, svetujemo in se vsakodnevno pogovarjamo kako naprej, kaj  lahko še izboljšamo.

Odnosi so fantastični, predvsem smo vsi skupaj veseli za vsakega posameznika in za vse skupaj. Torej, delujemo kot prava družina, kjer vsak lahko pove vse, kar mu leži na duši, vsekakor pa vemo, kaj želimo in kako priti do tega.

Ekipa AŠK Bravo ni več tako dominantna v prvenstvu Regionalne lige. Je morda čas za preplah ali gre zgolj za toliko močnejšo ligo?

Ni nobene potrebe za preplah, zagotovo je liga močnejša kot v lanski sezoni, saj je kar nekaj ekip kvalitetnejših, kot so ekipe v 3. SNL. Zadevo venomer spremljamo in analiziramo, zagotovo pa bomo v zimskem času naredili nekaj potrebnih sprememb, ki bodo pomagali k uresničitvi cilja, ki smo si ga zastavili pred sezono, torej uvrstitvijo v 3. SNL.

Dotakniva se še nekoliko mlajših selekcij. Tudi pri ekipah od U14 navzdol se trend rezultatov v zadnjih tednih izboljšuje. Kako si zadovoljen z delom mlajših?

Tudi tukaj lahko izrečem pohvale vsem akterjem za dosedanje delo, je pa pri mlajših selekcijah rezultata v drugem planu, čeprav želimo vsako tekmo zmagati. Imamo nekaj manjših težav v posameznik ekipah, vendar pa sem prepričan, da bomo z delom, pravim odnosom in skupnim interesom vse težave premagali.

Je v kateri selekciji težava, ko gre za število igralcev, trenerjev, pomanjkanja ur za trening?

Večjih težav ni, imeli smo nekaj težav s pomočniki, ki pa smo jih že rešili, zagotovo pa se nam bo v ekipo kaj kmalu pridružil še kakšen trener, ki študira na Fakulteti za šport in si želi izkušenj in tako tudi osebno napredovati.

Splošna klima v klubu med trenerji se mi zdi letos še posebej na visokem nivoju. So za to ''krivi'' samo rezultati ali bi lahko pozitivizem iskali v kakšnih drugih razlogih?

Dobro klimo je potrebno ustvariti, to zagotovo ne gre čez noč. Res je, klima med trenerji in vsemi akterji v klubu je več kot odlična, za kar smo zaslužni vsi. Pomembno je, da se vsi zavedamo, kaj želimo in kakšni so naši cilji in da vsi pljuvamo v isto skledo. Predvsem pa je pomembno medsebojno spoštovanje, odkriti odnosi in druženje v klubu izven treningov in tekem. Resnično sem vesel, da smo uspeli narediti pravo klimo in da je trenerjev na posameznih tekmah skoraj več kot igralcev (smeh).

To zagotovo pripomore k dobremu delu in vzdušju, saj le tako lahko stvari zelo dobro analiziramo. Pomembno je tudi, da med nami ni zavisti in držanje fige v žepu, ampak smo ekipa, ki je skupaj zaslužna za vse dobre in slabe stvari. Zagotovo pa k dobri klimi pozitivno pripomorejo dobri rezultati, ampak so rezultati posledica dobre klime in ne obratno.

Ko ti gre dobro se vedno najde (ne)kdo, ki ti tega ne privošči. Je bilo v preteklih tednih kaj nepotrebnih oz. nevoščljivih opazk s strani ''ostalega nogometnega sveta''?

Vedno se najde marsikdo, ki poizkuša izkoristiti takšno ali drugačno situacijo. Ja, bilo je nekaj opazk, kot na primer, da igramo na rezultat, da ne bomo mogli igrati tako kot sedaj, da smo letos postavili nekatere stvari, ampak …
Mi se na te stvari ne oziramo in na tem mestu bom zaščitil vse trenerje in jim izrekel zares veliko pohvalo za dosedanje delo in medsebojne odnose in tudi zaupanje, ki mi ga izkazujejo. Ukvarjali se bomo sami s seboj in igrali tako kot menimo, da je prav in na način, ki prinaša rezultate in napredek slehernega posameznika v ekipi. Trenerji to spoštujejo, smo pa program dela, model igre in vse ostalo zasnovali in postavili že pred sezono. Vsem neprivoščljivcem pa odgovarjam, naj pometajo pred svojim pragom, naj se ukvarjajo s svojimi igralci in naj našim igralcem nehajo saditi rožic in obljubljati stvari, ki jih ne morejo izpolniti.

Na koncu bi rad še enkrat pohvalil in se zahvalil vsem sodelavcem za dosedanje delo, za nesebično pomoč in zaupanje. Ob tem pa vsem izražam popolno zaupanje z moje strani.

S. F.
Foto: Anton Škrbec, Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI