19.10.2014

Izola prekinila odličen niz

Po šestih zaporednih zmagah kadetov in mladincev smo si vsi nadejali še ene ponovitve odličnega vikenda. A nogomet je zelo nepredvidljiv šport, kar se je pokazalo na dvobojih proti zadnjeuvrščeni NK Izola. Tako kadeti kot mladinci so z Obale prišli praznih rok, a oba trenerja nad predstavo svojih fantov nista razočarana. Ekipa U17B je proti NK Rudar  Trbovlje remizirala 0:0.
 

U19: 1. SML, 12. kolo

NK Izola – NK Bravo Publikum 2:1 (1:0)
Bordon 2., 76.; Potočnik 71.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Aleš Arnol je prvi poraz po dolgem času sprejel kot del procesa razvoja svoje ekipe.''Lepo serijo smo po šestih zaporednih zmagah v prvenstvu zaključili v Izoli. Vsekakor nepričakovano in nezasluženo, a tudi to je del nogometne igre, katerega je potrebno sprejeti. Laično in iz razdalje morda izgleda poraz kot posledica slabega pristopa, a temu ni tako. Igralci so kljub razliki v osvojenih točkah med ekipama pristopili k tekmi zelo korektno, a pride dan ko kljub premoči in ustvarjenim priložnostim le teh ne realiziraš, kaznovan pa si praktično vsakič, ko storiš napako oziroma se nasprotnik pojavi v priložnosti.''

''Še zdaleč ne trdim, da smo bili v igri na nivoju kot smo ga prikazali v preteklih tekmah, a ocenjujem, da si po prikazanem vsekakor nismo zaslužili končnega rezultata. Sigurno smo imeli v igri več nerazpoloženih igralcev kot je to v navadi, kar seveda vpliva na predstavo ekipe. Lepa serija je prekinjena, a nič zato saj je pred nami še ogromno število tekem, na katerih verjamem, da bomo dokazali svojo kvaliteto,'' je v pozitivnem tonu zaključil trener Arnol.


U17: 1. SKL, 12. kolo

NK Izola – NK Bravo Publikum 1:0 (0:0)
Perkan 80.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Tudi trener kadetov Dejan Grabič ni videl razloga za poraz v pristopu. Po tekmi je povedal: ''Na tekmo v Izoli smo se pripravljali zelo resno. Ker poznamo slog igre Izole, smo cel teden vadili kontinuiran napad, vključevanje iz druge linije, zaključne podaje v zadnji tretjini in praznjenje ter polnjenje prostora v vrhu napada.''

''Domačini so v tekmo krenili s postavitvijo 4-4-2 z zvezno vrsto v rombu. V prvem polčasu smo imeli kar nekaj čistih situacij za gol, a žoga ni hotela v mrežo. Tudi domačini so bili nekajkrat nevarni, predvsem iz prekinitev. V napadu smo pogrešali kakovosten zaključek, nasprotnik pa je poskušal predvsem z dolgimi podajami in protinapadi. Ob polčasu smo se v slačilnici dogovorili, da moramo hitreje obračati stran in izkoriščati prazen prostor na boku, kar nam je omogočala njihova postavitev. Moram reci, da so se naši igralci držali dogovora in zaigrali bolj kakovostno in konkretno na sredini igrišča. Krenili smo še bolj napadalno in zelo kakovostno prihajali na bok v zadnjo tretjino, tam pa nam je zmanjkalo potrpežljivosti za zaključno podajo in smo tudi preslabo vtekali. Kljub temu smo si ustvarili še 4-5 čistih situacij, a žoga enostavno ni hotela v gol, zadeli smo tudi vratnico ... Čisto na koncu tekme so domačini izkoristili trenutek nepazljivosti v naši obrambi in zadeli,'' je tekmo opisal trener Grabič.

''Ne moremo reci, da je Izola zmagala nezasluženo. Svoje prednosti so znali izkoristiti in pomanjkljivosti z obilico sreče prikriti. Ampak takšen je nogomet. Po takšni tekmi po navadi rečemo, da če si pravi, te žoga nagradi, drugače pa ne. Toda na tej tekmi so bili naši fantje pravi. Pristop je bil odličen, ni bilo nobenega podcenjevanja in tudi igra je bila solidna. Videli pa smo nekatere limite, ko moramo kontinuirano napadati in prevzemati več odgovornosti. Navsezadnje so nam manjkali 4 ali 5 nosilcev igre, kar ni in ne sme biti alibi, se bi pa poznalo vsaki ekipi,'' je dejal Dejan Grabič in dodal: ''Serija zmag je prekinjena. Čas za analizo igre in popravke pa imamo cel teden do sobote in tekme s Celjem. Čestitke Izoli in tudi našim igralcem za pristop in trud."


U17B: 2. SKL, 9. kolo

NK Rudar Trbovlje - NK Ivančna Gorica (Bravo B) 0:0

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

S. F.
Foto: Anton Škrbec

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI