30.10.2014

FOTO: CICI Bravo je temelj naše prihodnosti

Naša najmlajša selekcija CICI Bravo se bo z mesecem novembrom iz zunanjih igrišč preselila v telovadnice. Na enem od zadnjih treningov jih je ujel naš fotograf Martin Rigler, njihov trener Franc Sivko pa je predstavil načrt dela njegove selekcije, ki se je v začetku letošnje sezone ''okrepila'' tudi z nogometaši t.i. CICI Vrtca.  

Trener Franc Sivko je že drugo let vpet v delo z našimi najmlajšimi nogometaši. To leto smo uvedli še dodatno vadbo. ''S septembrom 2014 so začeli trenirati tudi naši najmlajši, in sicer CICI Bravo: letnik 2007 in 2008 ter v sredini septembra še CICI Vrtec letnik 2009 in mlajši. Treningi so bili na igrišču z odbojem na ŽAK-u, in sicer trikrat tedensko in CICI Vrtec enkrat tedensko. Vedno več staršev se sprašuje zakaj tako zgodaj začeti s treningi, če pa se lahko  zgodi da preneha z igranjem nogometa v starosti 15 - 16 letih?''

''Torej odgovor leži v tem, da zaradi zgodnjega vstopa v šolo so otroci v nevarnosti, da bodo slabo razvili motorične sposobnosti, ker v šoli je pač treba kar precej sedeti; zaradi tega se pojavlja prekomerna telesna teža otrok. Tudi učna sposobnost je seveda manjša, ker je še prešibka, pa tudi razvoj govora ni zadovoljiv. Torej to je več kot dovolj razlogov da se otroci ukvarjajo  z nogometom v našem klubu,'' je glavne prednosti za udejstvovanju z nogometom razložil trener Sivko.

Še kratka predstavitev programa:  ''V našem programu dela imamo vaje, ki pomagajo, da otroci z gibanjem osvajajo motorična znanja in razvijajo svoje telesne sposobnosti, med potekom vaje tudi vadimo govor, saj igralec govori kaj dela ( npr. vodim žogo naprej ...) in tudi veliko tečemo in na koncu ponovimo kar smo trenirali.''
''Pri naših treningih spodbujamo predvsem borbenost v mejah Fair-playa, potem je tu še sposobnost sodelovanja in spoštovanja vseh deležnikov treninga ter seveda obvladovanje tehnike v normalnih in bolj "težkih" pogoji treniranja. Začnemo pa tudi že z skico taktičnega znanja na posameznih igralnih mestih.''

''Ne poudarjamo tekmovalnosti za vsako ceno, ker sama čista tekmovalnost (rezultat za vsako ceno) lahko uničuje  človeške dobre lastnosti in se lahko rojeva napuh, podcenjevanje nasprotnika in podobno...,'' je glavne značilnosti in pristop razložil trener Sivko.  

''Z novembrom 2014 pa bomo začeli z treningi samo v dvorani, vendar pa bo program malo spremenjen in prilagojen na telovadnice. Ob sobotah bomo imeli tudi igralni dan,'' je delo v zimskem času predstavil trener Sivko.

''Torej v našem klubu NK Bravo smo se odločili da bomo pomagali kolikor se da predvsem pri zdravem razvoju naših igralcev in to s timskim delom na vseh področjih od CICI Bravo do vključno naše članske ekipe AŠK Bravo, ki je seveda vrh in cilj vsega našega dela,'' je zaključil Franc Sivko.

S. F.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI