25.11.2014

Video: Dober zaključek in še boljši začetek

Ekipa U14 je dobro zaključila jesenski del prvenstva, saj so na 10. tekmi v 2. MNZ ligi NK Šmartno premagali s 6:0. Tako so se vodilnim trem ekipam približali na vsega tri točke. Selekcija U13 je imela najbolj pester teden, saj so odigrali prijateljsko tekmo v Kopru (4:3) in v 1. kolu Zimske lige s 3:1 ugnali NK Olimpija. Selekcija U12 je uspešno končala 1. del prvenstva z ekipo B – premagali so NK Radomlje z 8:0 -, nekoliko slabše pa so začeli Zimsko ligo proti ND Slovan. 


U14, zaostala tekma 10. kolo

NK Bravo Publikum – NK Šmartno 6:0 (1:0)

Trener Blaž Škof je takole videl še 10. tekmo v jesenskem delu sezone 2014/15: ''Zadnjo tekmo  v tem delu prvenstva smo odigrali po pričakovanju in osvojili ves tri  točke. V prvem delu smo kljub mešani postavi odigrali zelo solidno in disciplinirano stali na igrišču. Ustvarili smo si veliko priložnosti, vendar nismo zadeli iz zelo lepih situacij. V drugem delu je bilo preveč samostojnih akcij, ki pa niso bile uspešne. Ko smo odigrali hitro in enostavno smo prišli v priložnost ali dali zadetek. Na trenutke smo bili premalo potrpežljivi in pogosto iskali globino ali zadnji pas v nemogočih situacijah. Premalo smo igrali v širino, saj bi se tako odprl prostor za globino.''

''Čestitke gostom za pošteno tekmo, mi pa sledimo zastavljenemu cilju,'' 
je zključil trener Škof. 


U13: prijateljska tekma,

FC Koper - NK Bravo Publikum  3:4

''Prejšnji teden je selekcija U13 odigrala pravo prijateljsko tekmo proti vrstnikom iz Kopra. Kljub zamudi zaradi nesreče na avtocesti smo tekmo dobro odprli in se zelo dobro zoperstavili domačinom.

Čvrsto in organizirano igro v obrambi smo nadgradili s kombinatorno in zelo dinamično igro v napadu,''
je manjše zaplete z dobrim koncem opisal trener Luka Anžur.

''Po nekaj lepih potezah oz. samostojnih akcijah smo redno prihajali do priložnosti. Skozi celotno srečanje smo se z ekipo Kopra menjavali v vodstvu, vendar smo na koncu stopili na plin in tekmo zasluženo tudi dobili,'' je bil po gostovanju na Obali zadovoljen trener Anžur.
 

U13: Zimska liga, 1. kolo,

NK Bravo Publikum  - NK Olimpija 3:1
 

Celotna tekma 1. kola Zimske lige:  NK Bravo Publikum  - NK Olimpija



''Komaj se je prah od hitrih nog polegel, že je bilo na sporedu 1. kolo Zimske lige na Ježici, nasprotnik pa dobro znana Olimpija. Morda zaradi dolgega niza dobrih predstav in posledično uspešnih iger ter poznavanja nasprotnika, smo v igro krenili nekoliko zaspano in nemotivirano,'' je prvi del 1. kola Zimske lige opisal trener Anžur in nadaljeval: ''Slabšo organizacijo v fazi obrambe in tehnične napake v fazi napada je nasprotnik s pridom izkoriščal in tako nepričakovano vodil igro. Kljub temu, da smo bili večji del srečanja v podrejenem položaju, smo izkoriščali dobro pas igro v zadnji tretjini in dokaj razpoložena krilna igralca ter uspešno zaključevali napade.''

''Čestitam fantom za novo zmago, čeprav se vsi skupaj zavedamo, da se bo potrebno za novo še kako potruditi,''
je bol previden trener Luka Anžur.

''V soboto nadaljujemo z novo tekmo, 2. kola v Zimski ligi (ZL) na Ježici. Začela pa se bo tudi ZL v Radomljah, kjer bodo igrali preostali igralci,'' je prihodnje tekme napovedal trener Luka in razložil: ''Namen ZL je, da ostanemo v tekmovalnem ritmu, da prav vsi igrajo prepotrebne tekme in da se prav vsi preizkusijo tako v igri 7:7, kot tudi v igri 11:11.''
 

U12: Zimska liga, 1. KOLO

NK Bravo Publikum – ND Slovan 0:4

''S tekmo proti Slovanu se je tudi za nas začela tako imenovana Zimska liga. Mislim, da bodo te tekme za naše fante ene ključnih pri navajanju na igro 11:11 na veliko igrišče. Ta liga je po mojem mnenju pravi izbor, kajti odigrali bomo kar 11 tekem pravega nogometa. Že na prvi tekmi se je pokazalo, da bodo nasprotniki težki in da bodo vse tekme zelo zahtevne,'' je pravo izbiro tekmovanja med jesenskim in spomladanskim delom opisal trener Matej Škrbec.

''Proti Slovanu smo sicer na trenutke prikazali zelo kombinatorno igro, vendar pa smo bili v fazi napada, tako kot slovenska reprezentanca, premalo konkretni. Na nasprotnikovi polovici smo prehitro izgubljali in poceni zapravljali žoge in tako dopuščali nasprotniku, da je vršil stalen pritisk na našo zadnjo linijo. Tako smo tudi štirikrat popustili in prejeli zadetek. Tako z porazom začenjamo Zimsko ligo, vendar to je šele začetek našega navajanja na veliko igrišče, zato mirno peljemo novim zmagam na proti,'' je dejal trener Škrbec.

 

U12: MLAJŠI DEČKI U12, SKUPINA 1, prestavljeno 1. KOLO

NK Radomlje - NK Bravo Publikum B 0:8 (0:3)

''V nedeljo pa smo odigrali še zaostalo tekmo ligaškega tekmovanja. Malo smo poizkušali z menjavanjem ofenzivne in defenzivne igre ter veliko menjali igralne položaje, na koncu pa tekmo prepričljivo dobili,'' je igralske spremembe predstavil Matej Škrbec, ko se je njegova ekipa pomerila proti NK Radomlje.

Na koncu pa seveda še zaslužena pohvala: ''Čestitam fantom za zelo dobro odigran jesenski del prvenstva in zasluženo prvo mesto brez oddane točke. Želim si le lahko, da bomo še naprej tako napredovali kot smo do sedaj, ekipno in individualno. Še enkrat pa čestitam vsem fantom, za dosedanje delo na treningih ter razigranost na tekmah!''

Tako je ekipa U12 B jesenski del prvenstva končala na 1. mestu, s kar osmimi zmagami.

S. F.
Foto: Martin Rigler
Video: Eva Bizilj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI