12.1.2015

V Rusiji do 3. mesta

Slovenska reprezentanca U19 je odlično zaključila mednarodni turnir Valentin Granatkin v Sankt Peterburgu. Z zmago proti domači (mestni) ekipi z 1:0 je zasedla končno 3. mesto, kar je najvišja uvrstitev od kar Slovenija sodeluje na tem turnirju. Pri edinem golu na tekmi je sodeloval tudi Sandi Ogrinec, ki je podal za zmagoviti gol Omeroviča. Tudi Marko Klemenčič in David Škrbec sta odigrala celotno tekmo.

 
Tekma za 3. mesto 

Slovenija – St. Peterburg 1:0 (0:0)
Omerovič 47.
RK: Elšnik 81. / Slovenija


Slovenija: Dedič, Klemenčič, Ahec, Ivkič, Elšnik, Repas (Omerovič, 19), Mrkonja (Florjanc, 89), Žužek (Tijanič, 58), Vodišek, Škrbec, Orginec

Sankt Peterburg: Kizeev (c), Maykov, Romanov (Tiaglo, 60), Krugovoy, Novopashin, Andreev, Ivanov, Kosolapov, Slaschev, Vodiannikov (Martirosian, 56), Kutsero (Garibov, 74)
 
 
Slovenija je turnir Granatkin končala na 3. mestu takoj za Rusijo in Korejo. Naši fantje so prehiteli St. Peterburg, Belorusijo, Azerbajdžan, Bolgarijo, Japonsko, Litvo, Slovaško, Latvijo, Finsko, Moldavijo, Grčijo, Estonijo, Moskvo, Rusijo 2 in Kazahstan.
Slovenska mladinska reprezentanca se vrača v Slovenijo v večernih ponedeljkovih urah.

Selektor Slovenije Igor Benedejčič je po tekmi povedal: ''Sankt Peterburg si zasluži čestitke. Mi smo bili boljši v prvem polčasu, medtem ko je bil nasprotnik nevarnejši  drugem delu. Tretje mesto na tako močnem turnirju mi zares veliko pomeni. Organizatorjem se zahvaljujem za povabilo. Vzdušje je bilo odlično, upam, da pridemo tudi prihodnje leto.''


Vsi rezultati slovenske reprezentance na memorialu Valentin Granatkin: 

Kazahstan – Slovenija 0:1 (0:1)
Slovenija – Bolgarija 1:0 (1:0)
Rusija – Slovenija 4:0 (2:0)
Slovenija – Belorusija 2:1 (1:0)
Slovenija – St. Peterburg 1:0 (0:0)

S. F.

Foto: www.granatkin.com

Vir: NZS


 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI