22.3.2015

Mlajše selekcije na mednarodni preizkušnji

Ekipe U13, U12 in U11 so se odpravile na zanimivo in hkrati težko prijateljsko gostovanje k SK Sturm Graz. Za vse nogometaše je bila to nova mednarodna izkušnja, ki jim je pokazala kako v njihovih starostnih skupinah igrajo v tujini. Trenerji so bili s predstavami svojih varovancev zadovoljni, saj so fantje spoznali na katerih področjih morajo še dodatno napredovati. Selekcija U13 je odigrala tudi zadnje tekme zimske lige. Ekipa A je osvojila 1. mesto, ekipa B pa je bila tretja.

''S tekmami v Gradcu se je zopet pokazalo, kako dobro organiziran klub smo. Malo kdo se spušča v organizacijo takih prijateljskih tekem, mi pa imamo v nekaj dneh možnost odigrati kar nekaj mednarodni tekmi. Zato najprej zahvala za super organizacijo,'' so v en glas dejali trenerji, ki so se udeležili prijateljskega srečanja z vrstniki iz kluba Sturm Graz.

Trener Luka Anžur je imel s svojo selekcijo U13 še kako natrpan konec tedna: ''Pester, predvsem poln tekem, vikend je za selekcijo U13. V soboto smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti sosednjemu Grazu k ekipi Sturma. Malo pred tekmo se je zjasnilo in sonce nam je dalo dodatno energijo. Po zadržanem začetku, predvsem v smislu agresivne in hitre igre ter striktnega pokrivanja, smo proti koncu prvega polčasa le vzpostavili ravnotežje in se nasprotni ekipi zoperstavili z njihovim stilom igre.''

''Po pogovoru med polčasoma, ko smo obnovili zastavljene cilje in zahteve, smo v drugem polčasu še dvignili nivo igre.  Borbena in srčna igra, hitro in enostavno reševanje situacij ter izkoriščene priložnosti so dodale piko na i zelo dobri predstavi. Ne toliko rezultat, najbolj me veseli dejstvo, da so igralci premaknili mejo zmogljivosti in da so si dokazali da zmorejo nadgraditi trenažni proces,'' je bil z drugim polčasom zadovoljen trener Anžur.



''Preostalih devet igralcev je imelo prav tako v soboto kar štiri tekme ZL v Radomljah, dve zaostali in dve redni. Po dobrem začetku in dveh zmagah, je v nadaljevanju zopet do izraza prišla neučinkovitost. Tretja in četrta tekma, kljub borbeni in všečni igri, nista prinesli želenega točkovnega izkupička. Kljub temu smo zasedli končno tretje mesto,'' je zaključek zimske lige pokomentiral trener Anžur.

''Kljub dvoboju proti zadnje uvrščeni ekipi lige, smo imeli visoka pričakovanja in zahteve. Naboj in vložek nista bil na želeni ravni, kmalu se je pokazala utrujenost, s tem pomanjkanje koncentracije in posledično igra ni bila na pričakovani ravni. Nerazpoloženi nasprotnik nam sicer ni povzročal težav, tako, da smo pozitivno zaključili ZL ter potrdili povsem zasluženo prvo mesto,'' je bil kljub temu z zadnjo tekmo v zimski ligi zadovoljen Luka Anžur.

Matej Škrbec, trener selekcije U12, je bil po nastopu v Gardcu zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev: Odigrali smo super hitro, čvrsto in zelo zanimivo tekmo. Še smo nadgradili svojo predstavo iz Rijeke. Obe ekipi sta visoko pokrivali nasprotnikove igralce, zato se nam je obetala izjemno napadalna tekma. Zaradi kakovosti obeh ekip so morale biti odločitve hitre, podaje čvrste, pokrivanje agresivno in konkretnost v napadu na najvišjem nivoju. Prvo tretjino sta obe ekipe odigrale skoraj da brez napak. V drugi tretjini tekme smo mi malce popustili pri tesnem pokrivanju in nekajkrat dopustili lahke prehode nasprotne ekipe pred naša vrata. Tako so domačini tudi povedli. V zadnji tretjini smo zopet dvignili našo agresivnost in še povečali konkretnost pred golom, zato smo bili tudi nagrajeni z zadetki.''

''Čestitam fantom za pravi pristop na igrišču. In le tako naprej!,''
je zaključil trener Škrbec.



Trener U11 Boštjan Oblak je po vrnitvi s turnirja povedal: ''V soboto smo se odpravili na težko gostovanje v Gradec, kjer smo odigrali tekmo proti zelo močnemu nasprotniku SK Sturm. Fantje so spoznali, da se v tujini igra bolj agresiven in hiter nogomet. Na trenutke smo pokazali všečno igro, vendar se je videlo, da nam manjka agresivnosti in hitrosti v igri.''

''Fantom lahko Čestitam za borbenost, hkrati pa smo pridobili še eno prepotrebno izkušnjo.'' 

S. F.
Foto: Matej Škrbec

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI