26.3.2015

Poročilo delovanja kluba za leto 2014

Na redni letni skupščini NK Bravo so bila predstavljena vsa pomembna poročila delovanja NK Bravo v letu 2014. Na skupščini je bilo ugotovljeno, da klub z mladimi dela zelo dobro, da je porast vpisov večji kot pretekla leta. Po rezultatih so vse selekcije, z izjemo mladincev, izpolnile cilje, ekipa AŠK Bravo pa je napredovala v višjo ligo. NK Bravo ima 7 stalnih reprezentantov, poleg razvoja mladih nogometašev pa je največji projekt kluba mednarodni turnir selekcij U12 Ljubljana Open.   
 
Na področju mladinskega nogometa so bili vsi zastavljeni cilji v letu 2014 (razen mladinske ekipe) uspešno realizirani. Vrsta državnih reprezentantov iz naših vrst so dokaz, da delamo dobro, čeprav smatram, da imamo še veliko rezerve in v kolikor želimo dosegati mednarodni nivo, bo potrebno delati še več (izkušnja Bolton). Nogometni razred žal ne uresničuje postavljenih zahtev in bo potrebna temeljita sprememba – predvsem v odnosu igralcev do tega procesa. Sodelovanje z Gimnazijo Šiška in ŠC PET je bilo dobro in konstruktivno.
 
Rezultati mlajših ekip v klubu seveda niso v prvem planu, so pa pomembni, saj delujemo v sredini, ki ima izjemno močno konkurenco v Olimpiji, Interbloku, Iliriji in vsi zajemajo igralce iz istega okolja. Zato je pomembna odločitev o oblikovanju ekipe U21 v članski konkurenci, ki bo pravzaprav ogledalo nogometne šole Bravo, ponudila pa bo možnost mladincev po izhodu iz mladinske kaegorije, da se vključijo v program dela in tekmovanja AŠK. Potrebno pa bo mnogo več skupnega dela, sodelovanja in koordinacije, ki bo celoten proces usmerjala v skupen cilj. V ta namen je pripravljen tudi projekt, ki bodo tudi najboljšim omogočal hitrejši napredek in jim ponudili tudi možnost igranja na najvišjem članskem nivoju.
 
Vsem našim 244 registriranim igralcem ponujamo kvalitetno pot za razvoj, od vsakega posameznika pa je odvisno ali bo to možnost izkoristil – z delom, odnosom in pripadnostjo. Vedno večje zanimanje za vpis v naš klub je najboljši dokaz, da je pot prava.
 
Rezultati jesenskega dela sezone 2014/2015
 
AŠK:
trenerja: B. Kreft in B. Škof
2. mesto v Regionalni ligi MNZ Ljubljana

U19
trenerja: F. Sivko in A. Arnol
6.  mesto v 1. SML

U17
trenerja: D. Grabič in P. Zver
5. mesto v 1. SKL

U15
trenerja: D. Šuštar, A. Gornik
1. mesto v 1. ligi U15 zahod

U14
trenerja: R. Cizelj, B. Škof
3. mesto v 2. ligi MNZ Ljubljana-st. dečki

U13
trenerja: L. Anžur, A. Svetlin
4. mesto v 1. ligi MNZ Ljubljana-ml. dečki

U12
trenerja: M. Škrbec, J. Zibelnik
1. mesto v 2. ligi MNZ Ljubljana-ml. dečki, skupina 1
4. mesto v 2. ligi MNZ Ljubljana-ml. dečki, skupina 2

U11
trener: B. Oblak in D. Corn
turnirji brez rezultatov


U10
trener: R. Cizelj in Ž. Babnik
turnirji brez rezultatov


U9
trenerja: B. Oblak in A. Svetlin
turnirji brez rezultatov
 
CICI Bravo
trener: F. Sivko in A. Svetlin
turnirji brez rezultatov
 
VRATARJI
Mihael Obrez, Jan Zibelnik
 
Za selekcije U11, U10, U9 in CICI se od lanske sezone dalje ne vodijo uradni zapisniki, tako da ni podatkov o rezultatih in končni uvrstitvi.

 
POGOJI

 
Pogoji za delo vseh selekcij so dobri, predvsem če jih primerjamo z drugimi klubi v Ljubljani. Vendar je potrebno upoštevati količino dela, ki jo naše selekcije tekom leta opravijo. V letu 2014 smo na podlagi podatkov iz programa »S2S« opravili 1378 treningov in odigrali 403 tekem kar pomeni, da smo imeli skupaj 1781 aktivnosti ali 2.386 ur obremenitev. Gre za ogromno količino dela, ki je prav gotovo primerljiva tudi z večjimi klubi v tujini.

 
SODELOVANJE

 
Še naprej smo zadržali sodelovanje s prijateljskimi klubi – Ivančno Gorico, Idrijo, Dolomiti ... in ga verjetno še utrdili. Prav tako z vsemi ljubljanskimi klubi, kjer kljub konkurenci vedno najdemo tudi skupne točke sodelovanja. Sodelovanje s klubi v tujini se tudi na podlagi lanskoletnih srečanj vedno bolj poglablja, saj se veča število medsebojnih tekem in pa tudi obiskov – posebno z angleškim Boltonom.
 
V okviru sodelovanja z Univerzo v Ljubljani prav tako uspešno nadaljujemo začrtano pot in predvsem preko Sveta AŠK in Športne zveze Univerze v Ljubljani vsako leto nadgrajujemo sodelovanje. V lanskem letu smo uspešno izvedli dve tekmi z Univerzo v Mariboru kar je bil zelo odmeven dogodek, višek sodelovanja v lanskem letu pa je bila udeležba na Evropskem prvenstvu Univerz v Roterdamu kjer smo dosegli lep rezultat.
 
Tudi pogodba za zdravniške preglede zagotavlja vsem igralcem v klubu kvaliteten zdravniški pregled pri ZDV v Ljubljani. Še vedno pa je ostalo tudi sodelovanje z dr. Hadžičem na Fakulteti za šport predvsem za specialne preglede in terapije.
 
NK Bravo ima s podjetjem Bravo 1 d.o.o. podpisano pogodbo o dolgoročnem načrtnem poslovnem sodelovanju, ki klubu zagotavlja vodenje računovodske službe, koordinacijo za zdravstvene preglede igralcev ter organizacijo turnirja ''Ljubljana Open''.

 
SISTEMSKE IN NORMATIVNE ZADEVE

 
Z gotovostjo lahko trdimo, da imamo med vsemi klubi akte in pravilnike kluba prav gotovo najbolj urejene. V lanskem letu je bil narejen zbir vseh aktov, ki jih od programov do normativnih zadev lahko najdemo na istem mestu. Vsi akti se redno dopolnjujejo s sprejetimi spremembami, kajti klub je »živa« stvar, ki zahteva stalne spremembe in prilagajanje življenju v klubu – ciljem in razvoju. Jernej Klarič je v celoti opravil ogromno delo, ki nam zagotavlja v primeru napredovanja ekipe AŠK v višji rang tekmovanja pridobitev licence brez kakršnih koli zapletov. Ob tem je skrbel za pravočasno usklajevanje, koordinacijo in sklicevanje sestankov na vseh področjih delovanja kluba, predvsem pa s Svetom staršev. Vse sprejete odločitve so se dosledno izvajale, kar je za napredek kluba zelo pomembno. V sklop dela, ki ga je opravil Jernej je bila tudi skrb za sodelovanje z Univerzo v Ljubljani preko Sveta AŠK kar je bila ena pomembnih sistemskih nalog preteklega leta, ki naj bi uveljavila našo nogometno šolo tudi v članskem nogometu.

 
ZAKLJUČEK


Tudi ''Svet staršev'', ki deluje že vrsto let in je sestavljen iz predstavnikov staršev posameznih selekcij, je v lanskem letu opravil veliko dela. Sestajal se je mesečno ter obravnaval tekočo problematiko v zvezi z organizacijo in se seznanjal z delom v posamezni selekciji ter izvajanjem programa. V okviru sveta staršev je deloval tudi solidarnostni sklad, ki je na 4 sejah obravnaval vloge za pomoč socialno šibkih družin.
 
Prepričani smo, da z delom in poslanstvom, ki ga kot nogometno društvo opravljamo za mlade, pomeni korist za družbo in vse posameznike, ki so vključeni v naš program. Žal moramo veliko napora in truda vložiti v to, da družbo v to prepričujemo. Le malo je ljudi, ki vidijo količino opravljenega dela, vložene energije in znanja, odgovornosti in izkušenj, ki jih ljudje v klubu namenjajo delu z otroci. Še manj je takih, ki znajo to ceniti. V času, ko se otroci otepajo dela, ko jih je potrebno prositi za vključevanje v šport in zahtevajo vedno večji standard, da se jih obdrži v vadbi, je potrebnih tudi vedno več sredstev, predvsem pa razumevanja in sodelovanja.
 
Zato je prav, da znamo vsaj mi v klubu ceniti pomoč in delo predsednika ter se mu oddolžimo s strokovnim delom in uspešnimi rezultati. Prepričani smo, da bomo z zastavljenim programom in še večjim obsegom dela tako kot v lanskem letu, v prihodnje še bolj kvalitetno delali in delovali – za skupne cilje in postavljene vrednote kluba.

Celotno poročilo DELOVANJA NK BRAVO v letu 2014.
 
NK Bravo
Foto: NK Bravo 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI