14.4.2015

Kadeti do 15. zmage v sezoni

Ekipe starejših selekcij so znova pokazale, da gredo v pravo smer, a z izjemo kadetov, ki so se merili proti vrstnikom NK Olimpije, ni uspelo zmagati nikomur. Ekipa U17 je mestne rivale premagala z 1:0, ekipi U19 in U17B pa sta proti svojima nasprotnikoma remizirali z 1:1. B ekipa kadetov je doma igrala proti ND Slovan. Starejši dečki so bili na zaključnem turnirju Nike Premier Cupa v Kopru, kjer so zasedli končno 6. mesto.
 

U19: 1. SML, 23. KOLO,

NK Bravo – NK Olimpija 1:1 (0:1)
Tučič 83.; Arh 26.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Ko se te drži smola, se le-te težko znebiš. Podobno je z ekipo U19, ki se ji znova in znova pojavljajo različne težave v spomladanskem delu prvenstva. Aleš Arnol:  ''V letošnji pomladi, nas nogomet preizkuša na vse možne načine.  Po številnih odsotnostih zaradi poškodb in bolezni, na katere skozi proces nimamo vpliva (zlomi, operacija slepiča, druga bolezenska stanja ipd.) smo primorani v ekipi posegati po številnih prilagoditvah. Po lepih predstavah v uvodu v prvenstvo in nekaj nepravično izgubljenih točkah, smo v tokratni tekmi že v prvem polčasu izgubili še dva igralca. Zlom ključnice in zvin gležnja sta ključno vplivala na potek tekme, saj smo bili primorani ponovno poseči po spremembah znotraj ekipe. Če dodam še dejstvo, da tokrat tudi nasprotnik ni želel preveč tvegati lahko hitro ugotovim, da je bila tokratna preizkušnja za nas zelo težka.''

''V prvem delu smo skozi posest počasi prevzemali kontrolo nad igro in ustvarili lepe priložnosti ter polpriložnosti, katerih nismo realizirali. Po nesrečno prejetem zadetku (odbita žoga je spremenila smer) po prostem strelu, smo postali preveč nervozni in do konca polčasa v igri preveč padli. Po pogovoru v slačilnici, smo že v uvodnih minutah 2. polčasa premoč v polju še konkretizirali in v kratkem obdobju ustvarili kar lepo število priložnosti. Skozi drugi polčas smo dominirali v posesti, a postajali vse bolj ne konkretni v situacijah v katerih bi lahko še bolj ogrozili nasprotnika. Po lepem predložku in zaključku z glavo smo rezultat izenačili, kar je bilo najmanj kar smo si skozi tekmo zaslužili,''
je srečanje videl glavni trener Aleš Arnol.

''Čestitke igralcem za reakcijo v drugem polčasu kjer so v težki situaciji dobro odreagirali in gostom za osvojeno točko. Kljub številnim že omenjenim težavam, le te ne smejo postati izgovor, ampak izziv celotni ekipi. Zato verjamem, da bomo še naprej uspešno nadaljevali v prvenstvu in na podlagi dobrih predstav še nadalje osvajali tudi točke,'' je zaključil trener Arnol.
 

U17: 1. SKL, 23. KOLO,

NK Bravo – NK Olimpija 1:0 (0:0)
Lapanja 71.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Dejan Grabič je po derbiju proti NK Olimpija povedal: "Na mestnem derbiju smo videli trdo tekmo, ki bi se lahko prevesila v obe smeri. Naši fantje so po prvem polčasu videli, da imamo v sredini številčno premoč in da moramo večkrat priti s posestjo žoge za hrbet njihovih zadnjih zveznih igralcev. To nam je v drugem polčasu uspevalo bolj kot v prvem. V napadu imamo vsak teden več možnih rešitev in posledično postajamo vedno bolj nevarni za nasprotnikov gol.''

''Čestitke Olimpiji za odprto igro in vso srečo v nadaljevanju prvenstva. Naš cilj za naslednji teden je ustvariti čim več 100% priložnosti za doseganje zadetkov. Pohvala našim fantom za razumevanje igre in trud na tekmi. V nedeljo se nam obeta nova odlična tekma. Nasprotnik je NK Krško v Krškem," se novega prvenstvenega obračuna veselil trener Grabič.


U17B, 2. SKL, 13. kolo

NK Ivančna Gorica - ND Slovan 1:1 (1:0)
Gramič 7.; Cirikovič 48.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Primož Zver je bil zadovoljen s predstavo svojih fantov, še posebej s 1. polčasom. ''Srečanje smo začeli odločno in posledica tega je bila, da smo zelo hitro dosegli vodilni zadetek po lepi akciji. V nadaljevanju polčasa smo še naprej dominirali in si pripravili še kar nekaj lepih situacij za gol, vendar smo jih zelo nespametno zapravljali. Res je, da nam je  v tem obdobju sodnik razveljavil regularen zadek in izničil čisto enajstmetrovko, saj je piskal prekršek izven kazenskega prostora, čeprav je bilo več kot očitno, da je bil prekršek storjen v kazenskem prostoru.''

''V drugem polčasu so gostje odločneje krenili proti našim vratom in v eni izmed akcij so tudi izenačili, tako da smo v zadnjih 20 minut videli zelo odprto tekmo z obeh strani. Mi smo poskušali z napadi, nasprotnik pa je zelo nevarno pretil iz protinapadov, tako da je na koncu delitev točk pravična, čeprav bi se na koncu lahko razpletlo tudi drugače za obe ekipi,'' je zanimiv zaključek tekem opisal trener Zver.
 

NIKE Premier CUP, finalni turnir, Koper

Polfinale, skupina 1 (11.4.2015, ŠP Dekani):

Bravo Publikum – Maribor Branik 0:1
FC Koper – Bravo Publikum 1:0

Bravo Publikum – Rudar Velenje 2:1
 

Finale, (12.4.2015, ŠRC Bonifika)

tekma za 5. mesto: NK Olimpija – NK Bravo Publikum 2:1

Osvojeno končno 6. mesto.

''Ekipa je odšla na tekmovanje Nike Premier Cup s ciljem, da ga osvoji. Fantje so vse tekme odigrali tako kot smo se dogovorili, vendar se nam žal rezultatsko ni izšlo. Zmanjkala nam je pika na i - to so goli, ki so ključnega pomena v rezultatskem smislu. Na celotnem turnirju nam je manjkalo svežine in dodatne energije, kar je bila posledica močne obremenjenosti fantov v preteklem vikendu. Moramo se zavedati, da so to fantje stari 14 let, ki se niso zmožni v tako kratkem času optimalno regenerirati. Čeprav smo se tega v strokovnem vodstvu zavedali, nismo v tem želeli iskati izgovora, zato smo naredili vse, da bi bili kljub utrujenosti uspešni. Žal se nam rezultatsko ni izšlo, smo pa vseeno prikazali dobre igre v katerih smo pogrešali le več "eksplozivnosti" in uspešnih zaključkov,'' je objektivne vzroke za rezultatski izostanek predstavil trener Aljaž Gornik.   

''Čestitke fantom, da so preživeli ritem profesionalnega nogometa, ki je izredno naporen. Hvala tudi staršem za množično navijanje in pozitivne besede, kljub rezultatskem neuspehu. Na koncu moram čestitati še zmagovalcu turnirja NK Aluminij in mu zaželeti veliko uspeha v nadaljevanju tega turnirja na Danskem,'' je s pozitivno noto zaključil trener Gornik.

S. F.
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI