20.4.2015

FOTO: U15 zabili kar 10 golov

Za kadete in mladince v 1. SML IN 1. SKL ni lahkih tekem. Tokrat so v nedeljo odpotovali v Krško, kjer so se pomerili proti izjemno čvrstima ekipama Krčanov. Mladinci so morali priznati premoč z 1:2, kadeti pa so izgubili z 2:4. Ekipa U17 B je gostovala pri tretjeuvrščeni ekipi 2. SKL NK Bilje in izgubili z 0:3. Gostovali so tudi starejši dečki, a so v Velesovem uprizorili pravo goliado in domačim nasuli kar 10 golov. Končni rezultat je bil 10:2.

 
U19, 1. SML, 24. kolo,

NK Krško – NK Bravo 4:2 (2:1)
Kižlin 14.,56., Frelih 17. (a.g.), Dodič 76.; Frelih 44., Volčič 75.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

 

Težave s poškodovanimi mladinci še naprej pestijo trenerja Aleša Arnola. Le-ta je po tekmi povedal: ''Na tekmo smo se ponovno odpravili v močno okrnjeni zasedbi, kar je za nas na žalost, v tem delu sezone že stalnica. Od prve minute smo nastopili s štirimi igralci, ki so trenutno po stažu še kadeti. Oba debitanta pri kadetih gre pohvaliti, saj sta dokazala svojo zrelost tudi v mladinski ligi.''  

''Tokrat kljub številnim priložnostim ter zastreljani enajstmetrovki s prikazanim ne moramo biti zadovoljni. Prelahko prejeti zadetki v uvodu in premehka igra v polju so zaznamovale tekmo in močno vplivali na potek le-te. Igralcem sicer ne gre očitati, saj so nekateri kljub težavam stisnili zobe in odigrali kar se da dobro v dani situaciji. Trenutno stanje, zaradi smole s poškodbami, ni realen pokazatelj sposobnosti ekipe, a kljub vsemu, bo potrebno do konca sezone prikazati več,'' je tekmo v Krškem videl Aleš Arnol. 
 

''V zaključnem delu se obračamo že v prihodnjo sezono in bomo skozi tekme ponujali priložnosti tudi mlajšim ter tako skušali dobiti čim več pomembnih informacij za nadaljevanje. Razvojno gledano so težke preizkušnje odličen poligon za napredek, kar pa ne sme pomeniti, da zanemarjamo tekmovanje,'' je proti prihodnosti že pogledal Aleš Arnol. 


U17, 1. SKL, 24. kolo,

NK Krško – NK Bravo 2:1 (2:0)
Kerin 6. (11-m), Guček 12.; Zakrajšek (a.g.) 55.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener kadetov Dejan Grabič je proti NK Krško pričakoval zahtevno tekmo. "V Krškem smo imeli zelo trdo tekmo. Vse je bilo tako, kot smo pričakovali in opozarjali pred tekmo. Domačini so bili izjemno agresivni in so dominirali v dvobojih 1:1 v obeh fazah. Mi smo na začetku zelo naivno poskušali igrati kombinatorno v zelo nevarnih conah 30-40 metrov od našega gola. Tam smo žoge izgubljali in nasprotnik je prihajal v nevarne situacije okrog kazenskega prostora. Hitro smo dobili dva gola. V nadaljevanju pa smo težko vzpostavili ravnotežje.''

''Drugi polčas smo se dogovorili, da bomo igro prestavili višje, z dolgimi podajami in hitrim priključkom na "druge" žoge. Tako smo večji del drugega polčasa imeli več iniciative v igri in kar nekaj dobrih situacij za gol. Še v zadnji minuti smo imeli lepo priložnost za zadetek in izenačenje. Ne morem reči, da je zmaga Krškega nezaslužena. Zelo so si želeli zmage, imajo odlične posameznike in prvi polčas so imeli popolno dominacijo. Naši fantje so odlično odreagirali v drugem polčasu. Pozitivno je bilo, da smo na kadetski in mladinski tekmi dobili pomembne informacije in odgovore o dobrih sposobnostih in karakterju igralcev za naslednjo sezono," je, kot vedno, pozitivne stvari iz tekme povlekel trener Grabič.
 

U17B, 2. SKL, 19. kolo,  

NK Bilje - NK Ivančna Gorica 3:0 (3:0)
Panič Nardin 11., Štrukelj 12., 29.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Primož Zver je po tekmi na Primorskem povedal: ''Zaslužena zmaga domačih, ki so zelo odločno krenili v tekmo in si že v uvodu tekme priigrali lepe priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Bolj ko se je tekma prevešala v 2. polovico prvega polčasa bolj smo začeli delati napake v obrambi in tako smo storili 3 katastrofalne napake v ožji obrambi in omogočili domačinov visoko vodstvo s katerim je bila tekma tudi odločena. V 1. polčasu smo imeli velike težave v obrambi, saj se fantje niso znašli proti postavitvi 3-5-2, ki nam je povzročala ogromno težav.''

''V drugem polčasu smo se prilagodili na to težavo in korektno tekmo odigrali do konca.''

''Na tekmo smo se odpravili zelo zdesetkani, saj je v Bilje odšlo le 11 igralcev, tako da tem fantom ne zamerim ničesar. Upam pa da so se iz teh napak tudi nekaj naučili in da se v prihodnje ne bodo več dogajale,'' je kljub porazu svoje nogometaše pohvalil trener Zver.


U15, U15-zahod, 19. kolo

NK Velesovo – NK Bravo 2:10 (1:3)
Knific 21., Čarman Djuran 38.; Pavlič 22., 53., Kolobarič 24., 43., 47., 57., 58., Vidič 32., Trontelj 68.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Čeprav vreme v soboto ni bilo naklonjeno nogometašem, je trener Darjan Šuštar z navdušenjem spremljal svoje fante. ''V deževnem in hladnem vremenu so fantje odigrali tako, da sem na klopi užival. Predvsem faza igre, ko smo imeli žogo, je bila odigrana na način, ki ga želimo vsako tekmo. Nočem biti pikolovski, toda manjkalo je le več golov, predvsem v prvem polčasu. Imeli smo izjemne posameznike, nekateri so odigrali najboljšo tekmo v sezoni. Z Aljažem sva vedela, da se bo ekipa slej kot prej dvignila in to se je zgodilo že tokrat. Gremo dalje, v nedeljo nas čaka neugodni Britof. Ker vemo, da smo boljši moramo ohraniti zbranost in trenirati tako, da to na igrišču potrdimo z zmago, dobro igro in veliko goli.''
 
''Fantje, tokrat je bilo res dobro, čestitam!''
 
''Pohvala tudi domačinom za pogumno tekmo, saj se niso poskušali le braniti, ampak so hoteli biti aktivni tudi v smeri naprej, kar je edino prav z vidika napredka in konec koncev tekmovalnosti ...'' se je za dobro tekmo nasprotnikom zahvalil trener Šuštar.
 
S. F.
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI