26.4.2015

FOTO: Gorenjcem natresli 11 golov

V tokratnem prvenstvenem kolu so kadeti in mladinci gostili zahtevnega nasprotnika NOGA Triglav. Mladinci so z igralcem manj uspeli zadeti v zaključku tekme, kadeti pa so po vodstvu zapravili zmago v zaključku tekme, ko so Kranjčani dosegli dva zadetka. Izkazali so se tudi nogometaši U17 B, ki so s 3:1 ugnali NK Brda, ekipa U15 pa je znova napolnila mrežo nasprotnika. NOGA Britof so premagali s kar 9:0. 
 

U19, 1. SML, 25. kolo,

NK Bravo – NOGA Triglav 1:0 (0:0)
Marinko 89.,
RK: Volčič 73. / NK Bravo


Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Prvi del tekme proti NOGA Triglav je trener Aleš Arnol ocenil: ''V prvem polčasu smo igro povsem kontrolirali in potrpežljivo prihajali v priložnosti. Velika premoč v posesti in dobra reakcija po izgubljeni žogi, nasprotnikom ni dovolila protinapadov in tako naš gol ni bil ogrožen. Ustvarili smo številne priložnosti in polpriložnosti, vendar smo bili ponovno preslabi v realizaciji. Ne glede na to, da nismo uspeli zadeti, nismo izgubili osnovne postavitve in potrpežljivosti, kar je bilo ključno za kontinuirano prevlado.''

''V drugem delu smo pričeli igrati s premalo globine in bili v posesti prepočasni. Kljub številnim dobrim pozicijam za prehod v zaključek, nam je vidno manjkalo tudi energije in svežine za ogrožanje vrat ali zaključni strel. Po nespametni potezi in izključitvi smo si delo še otežili. Kljub vsemu s poizkusi nismo odnehali in v zadnji minuti preko sveže energije s klopi v vlogi Jerneja Marinka zasluženo prišli do zmage,'' je bil z 2. polčasom, kljub izključitvi zadovoljen trener Arnol.

''Čestitke igralcem za zmago in pristop, predvsem zaradi specifične situaciji v kateri smo kot ekipa v tem trenutku. Zaradi že večkrat omenjene smole s poškodbami in boleznimi, je večina igralcev v kadru maksimalno obremenjena, kar se ob upoštevanju šolskih in preostalih obveznosti ob zaključkih tekem seveda pozna. Ne glede na vse je energija v ekipi odlična in igralci nadaljujejo z dobrim delom. Zmaga v zadnji minuti je potrditev, da ne glede na zgoraj omenjeno situacijo ne odnehamo in tako nameravamo uspešno nadaljevati do konca naporne sezone,'' je svoje fante pohvalil Aleš Arnol.

''V zaključnih petih tekmah bomo nadaljevali tudi s priključevanjem mlajših igralcev v mladinsko ekipo in počasi zrli v prihodnjo sezono. Čestitke tudi mlajšim igralcem za dobre predstave v mladinski ekipi, kar samo kaže na dobro delo kadetske ekipe skozi sezono. Tokrat škoda za v zadnjih minutah izgubljene točke kadetov, katere pa sem prepričan, da se bodo vrnile v preostalih kolih, saj si ekipa to zasluži,'' je zaključil s pohvala trener Arnol. 

U17, 1. SKL, 25. kolo, NK Bravo – NOGA Triglav 1:2 (1:0)
Lapanja 45.; Sredojevič 80., Kukovec 82. 

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Dejan Grabič je po kadetski tekmi proti Kranjčanom povedal: ''Za derbi kroga smo se intenzivno pripravljali na zadnjih treh treningih. Ker imamo v napadu veliko hitrosti, smo nasprotnika poskušali počakati v drugi coni in si s tem ustvariti dovolj globine za njihovo obrambo. Po odvzeti žogi smo hoteli narediti hiter prehod do zaključka. Ko ima nasprotnik zadnjo linijo postavljeno visoko, je logično igrati za njihovo zadnjo linijo. To nam ni uspevalo in smo se na polovici prvega polčasa odločili, da bomo nasprotnika stisnili na njihovo polovico.V posesti žoge smo bili preslabi. V celoti gledano smo imeli veliko situacij za zaključek napadov okrog njihovega kazenskega prostora, je pa res, da je imel Triglav takšnih situacij še več.''

''V drugem polčasu smo povedli po mojstrskem prostem strelu Jake Lapanje. V samem zaključku tekme pa nam je padla koncentracija in smo v zadnji minuti srečanja, in potem še v sodnikovem podaljšku, prejeli dva naivna zadetka iz "ničesar". Po dolgih podajah, ki bi morale biti nenevarne, smo v ožji obrambi katastrofalno varovali  in tako nasprotniku dovolili popoln preobrat. Škoda za padec koncentracije v zaključku tekme,'' je 2. polčas pokomentiral Dejan Grabič.

''Zdaj imamo dovolj časa, da strnemo vrste in se dobro pripravimo na zaključek prvenstva in zadnjih pet tekem. Vrniti se moramo k našemu konceptu igre, potrpežljivi igri in iskanju pravilnih situacij za igranje v globino. Fantom čestitke za trud,'' je svoje kadete kljub porazu pohvalil Dejan Grabič.

Trener Grabič je opozoril tudi na izjemno tekmo mladincev: ''Veseli dejstvo, da vse več kadetov uveljavljamo tudi v mladinski ekipi. Mladinci igrajo odlično in na koncu tekme nas je to nagradilo, ko smo navkljub igralcu manj zadeli preko hitrega Jerneja Marinka. Bravo, fantje!"


U17B, 2. SKL, 20. kolo, 

NK Ivančna Gorica – NK Brda 3:1 (1:0)

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Primož Zver je bil s pristopom in dogovorjenim na tekmi zelo zadovoljen. ''V tekmo smo krenili  z jasnim ciljem, da to tekmo zmagamo. Od samega začetka tekme smo dominirali in vsilili nasprotniku svoj ritem igre, žogo smo poskušali držati čim več v svoji posesti in na ta način doseči zadetek. Kar nam je po nekaj zapravljenih priložnostim tudi uspelo po udarcu iz kota.''

''V drugem polčasu smo kontrolirali vodstvo in ga tudi povišali na 2:0, kar pa nas je nekoliko uspavalo in nasprotnik je postajal vse bolj nevaren ter 10 minut pred koncem znižal rezultat. Sledila je nervozna končnica, ki smo jo preživeli in na koncu dosegli še 3. zadetek po lepo izpeljanem protinapadu,'' je 2. polčas videl trener Zver.

''Veseli, da smo na tej tekmi poskušali spet več igrati, da so si fantje zaupali in da smo kar nekaj stvari iz treningov prenesli na tekmo,'' je sklenil Primož Zver in dodal: ''Čestitke za prikazano!''

 

U15, U15-zahod, 20. kolo

NK Bravo – NOGA Britof  9:0 (5:0)
Kolobarič 2., 4., 29., 40., 46., 57., Zrimšek 21., Trontelj 31., Pavlič 42.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Na tekmi z veliko število goli je znova blestel Dario Kolobarič, ki je prispeval kar 6 zadetkov in je prepričljivo najboljši strelec lige U15-zahod s kar 36 goli. Ekipa U15 je po zmagi proti NOGA Britof in spodrsljajih najbližjih zasledovalcev, sedaj v prednosti 11 točk na prvenstveni lestvici.   
 
Trener Darjan Šuštar je po tekmi med vrsticami zelo pohvalil fante, čeprav bi bilo lahko po trenerjevem mnenju lahko še bolje.  ''Tudi to predstavo so fantje naredili žlahtnejšo z veliko doseženimi goli. Moralo bi jih biti še več. Doseganje golov je bistvo nogometa. Sam zagovarjam načelo, da je treba vedno zabiti kar največ golov in se ne ustavljati, tudi ko je prednost visoka. Moje mnenje je, da s tem tudi nasprotniku izkažeš spoštovanje, da celo tekmo odigraš na polno.''
 

''Ekipa funkcionira zelo dobro, sadovi tekem iz Boltona in Pordenona so že tu. Šolske počitnice bomo izkoristili v maksimalni meri, saj nam je Bravo 1 omogočil 4-dnevne priprave v Kranjski Gori kamor se odpravljamo v ponedeljek 27. aprila. Da dobro in veliko delamo je edini pogoj uspešnosti te ekipe,''  v zadnjem delu sezone ekipa Darjana Šuštarja in Aljaža Gornika ne misli popuščati. 

 
''Fantje moji, iskreno vam čestitam in privoščim,'' je zaključil trener Šuštar. 

S. F.

Foto: Martin Rigler, Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI