15.5.2015

Foto, Video: U15 proti reprezentanci ZDA

Ekipa U15 je po obisku Boltona in petih močnih mednarodnih tekmah ter odličnega nastopa na turnirju v Pordenonu v Italiji,  imela znova priložnost odigrati srečanje visoke kakovosti. Tokrat so se starejši dečki NK Bravo merili proti izbrani vrsti ZDA U14. Fantje so znova videli kaj pomeni igrati proti močnemu nasprotniku iz tujine. Veji del tekme so se dobro držali, a na koncu izgubili z 1:2.   
 

ViDEO: 1. POLČAS NK BRAVO - ZDA (U14)


Letošnja sezona je za ekipo U15 nekaj posebnega in tega se oba trenerja, Darjan Šuštar in Aljaž Gornik, zelo dobro zavedata. Slednji je za našo spletni stran po tekmi proti selekciji ZDA U14 povedal: ''V sredo smo imeli zopet privilegij, da smo lahko odigrali še eno močno mednarodno tekmo v letošnji sezoni. Tudi tokrat se je izkazalo, da je mednarodni nivo veliko višji nivo od domačega prvenstva. Igralci na tem nivoju so bistveno sposobnejši po gibalnih sposobnostih (hitrost, koordinacija, agilnost ...) od naših igralcev. Zato je bila logična posledica, da smo bili skozi celotno tekmo v podrejenem položaju. Kljub temu, da je bil nasprotnik v tem segmentu izrazito boljši pa moram naše fante pohvaliti za željo, količino pretečenih kilometrov in kakovostno taktično postavitev.''

''Prav zaradi tega smo bili, kljub premoči nasprotnika v posesti žoge, prav do konca tekme v igri za zmago, saj smo z dobrim postavljanjem nasprotniku preprečevali izrazite 100% priložnosti za gol. Na koncu smo doživeli nerazumljiv padec v zbranosti in voljnem momentu, kar je nasprotnik zgrabil z obema rokama in poskrbel, da smo se v Ljubljano vrnili praznih rok. Takšnih stvari si ekipa, ki se bori za naslov državnega prvaka, preprosto ne sme privoščiti!'' je opozoril Aljaž Gornik.
 

VIDEO: 2. POLČAS NK BRAVO - ZDA (U14)


 ''Čestitke fantom za korektno in kakovostno odigranih 67 minut, kritika pa za zadnje tri minute, saj si velike ekipe, kar mi smo, tega preprosto ne smejo dovoliti,'' je razlog za poraz videl trener Aljaž Gornik.

''Z Darjanom si želiva, da se prav vsak najin igralec odkrito sooči sam s seboj ter realno oceni svoj nogometni domet. Vsi športi se izvajajo na različnih nivojih in dejstvo je, da na najvišjem nivoju lahko tekmuje le nekaj ljudi na svetu. Zato je za fante najbolje, da se soočijo z resnico, čeprav zna biti včasih le-ta zelo kruta in vsak zase realno poiščejo svoj nogometni nivo. Seveda je vsak na svojem nivoju lahko najboljši, v kolikor si to želi, vendar je za dosego tega cilja potrebno trdo in smiselno trenirati,''  je zahtevnost in krutost nogometnega sveta razložil trener Gornik.  

''Na koncu bi se rad zahvalil še Timoteju Krajncu, ki nam je omogočil tekmo najvišjega nivoja.''

S. F.
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI