15.5.2015

Odločilna faza prvenstev

Prvenstva se počasi bližajo koncu, veliko selekcij NK Bravo pa je v dobrem položaju, da ob koncu tekmovalnega leta zasedejo vidna mesta v svojih ligah. V prvi vrsti so tukaj člani AŠK Bravo, pred katerimi je ključen teden, saj se bodo v razmaku treh dni pomerili proti najbližjima zasledovalcema. Ekipi kadetov in mladincev bosta tokrat igrali proti NK Celje, ekipa U15 pa lahko proti NK Idrija Tolmin z remijem osvojil naslov prvaka v ligi U15-zahod.

Po preloženi tekmi prejšnji konec tedna  bodo tokrat igralci AŠK Bravo odigrali tekmo 18. kolo proti ekipi NK Brinje Grosuplje. Slednji so na 2. mestu prvenstvene lestvice z zgolj točko zaostanka. Prva tekma se je končala s 3:3, opozoriti pa je potrebno, da AŠK Bravo v spomladanskem delu sezone v prvenstvu še ni prejel gola. Srečanje se bo na glavnem igrišču ŠPL-ja začelo v nedeljo, 17. 5. 2015 ob 11:00.

Kadeti in mladinci po tednu dni premora, zaradi nastopa slovenske reprezentance na EURO U17, tokrat čakajo vrstniki NK Celje. Obe ekipi sta še vedno v igri za zelo dobro končno uvrstitev, zato je   prva od zadnjih štirih tekem sezone še kako pomembna. Kadeti bodo na igrišče v Celju stopili v soboto, 16. 5. 2015 ob 15:00, mladinci pa istega dne ob 17:00.

Ekipa U17 B bo tokratno kolo 2. SKL odigrala doma, v Ivančni Gorici. Varovanci Primoža Zvera bodo gostili NK Radomlje, s katerimi se bodo merili v nedeljo od 15:30 dalje.

Ekipi U15 se je prejšnji konec tedna na derbiju proti Domažlam izmuznil naslov prvaka v ligi U15-zahod, a tokrat imajo starejši dečki priložnost, da proti NK Idrija Tolmin v gosteh osvojijo zmago in si tako tudi teoretično zagotovijo naslov prvaka. Srečanje se bo pričelo v soboto 16. 5. 2015, ob 11:00. Med tednom so igralci U15 igrali prijateljsko tekmo proti selekciji ZDA U14.

Ekipa U14 bo tokrat doma, na Belinki, gostila nogometaše NK Kočevje. Za varovance trenerja Blaža Škofa bo to zanimiv obračun, ki se bo pričel v soboto ob 12:30.

Selekcija U13 bo v tem tednu odigrala kar 3 tekme. Ekipa B je v sredo v Moravčah slavila z 2:1, konec tedna, natančneje v nedeljo, pa bodo igrali proti NK Jezero Medvode. To tekmo bodo odigrali na domači Belinki, in sicer od 9:30 dalje. Ekipa A pa bo prav tako na Belinki odigrala tekmo proti NK Ivančna Gorica-Trebnje. Srečanje se bo začelo v nedeljo ob 12:00.

Ekipi U12 bosta tokrat začeli v soboto zjutraj. Ob 9:30 se bo ekipa A pomerili proti ND Slovan.  Ekipa B pa bo igrala proti NK Dolomiti.

Ekipa U11 bo tudi ta teden odšla na turnir proti svojim vrstnikom. Tokrat se varovanci Boštjana Oblaka odpravljajo v Litijo. Turnir se bo pričel v soboto, 16. 5. 2015 od 10:00 dalje.

Selekcija U10 pa se bo udeležila dveh turnirjev. Enega bodo odigrali v nedeljo, 17. 5. 2015 na domačem igrišču ŠPL-ja, ko bodo gostili vrstnike s sklopu skupine 2. Ekipa B pa bo igrala podoben turnirček v Domžalah.  


S. F.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI