24.5.2015

AŠK Bravo zadržal 7 točk prednosti

Nogometaši AŠK Bravo so zabeležili že 8. zmago v spomladanskem delu prvenstva RLL in še sedmič ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Tokrat so bili s 3:0 boljši na gostovanju pri NK Litija. Vse tri gole za AŠK Bravo je dosegel kapetan moštva Matevž Fortin. Varovancem Boštjana Krefta sedaj do naslova prvaka ločita samo še dve točki.


Člani, RLL, 19. kolo,

NK Litija - AŠK Bravo 0:3 (0:0)
Fortin 63., 80., 81.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Zagotovo je bil mož odločitve in prvo ime tekme kapetan ekipe AŠK Bravo Matevž Fortin. V 2. polčasu v Litiji je namreč dosegel klasični hat-trick in s tremi goli sam premagal NK Litija. ''V Litiji smo se spopadli z zelo slabim igriščem, a takšno je bilo za obe ekipi. Že v 1. polčasu smo imeli oboji veliko priložnosti, a jih nihče ni izkoristil. Ekipa Litije je izvajala tudi  11-metrovko, a je niso zadeli. Zato smo lahko bili veseli, da se je 1. polčas končal z rezultatom 0:0.''

Na klubski lestvici strelcev je Fortin z 10 goli na 2. mesto, v prvenstvu pa je 6. najboljši strelec. Še vedno prepričljivo, z 22 goli, vodi naš Siniša Marinovič.   

V 2. polčasu pa je vajeti v svoje roke prevzel kapetan Matevž Fortin. ''Tudi v drugem delu igre je sledilo veliko priložnosti, predvsem iz naše strani. Nekomu se je moralo odpreti in na tej tekmi je to uspelo meni. Prvič sem zadel v 63. minuti nato pa dvakrat v zaključku tekme,'' je dejal igralec tekme, ki je letos dosegel prvi hat-trick in dodal: ''Čudno bi bilo, da se ne bi nobenemu odprlo pri strelih, glede na to, da smo imeli toliko priložnosti.''

''Radi bi čim prej razrešili vprašanje o zmagovalcu lige, zato bomo dali vse od sebe, da naslov potrdimo že na naslednji tekmi, proti NK Jevnica. Potem bo še nekoliko lažje zaključiti letošnjo sezono,'' je zaključil Fortin.

Do konca prvenstva Regionalne ljubljanske lige so še tri kola, kar pomeni, da je na voljo še 9 točk. Tako ekipa AŠK Bravo za zmago v tem tekmovanju in napredovanje v 3. SNL-center potrebuje zgolj še dve točki.  

Srečko Ferlež
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI