26.6.2015

Nenad Panić: ''Delo opravljeno z odliko.''

Za nami je še ena izvedba turnirja Ljubljana Open. Takoj lahko rečem, da zelo uspešna, če ne celo najboljša do sedaj. Skozi oči staršev, ki smo aktivno sodelovali pri izvedbi turnirja. Tudi letos smo starši predstavljali velik del organizacijskega dela turnirja. To dejstvo za nas starše, ki hočemo pomagati klubu, ne predstavlja nič novega. Jasno nam je, da brez nas in našega vložka pri organizaciji turnirja, le tega sploh ne bi bilo.

Tudi letos se je vse skupaj začelo z odločitvijo staršev selekcije U12, da aktivno sodelujejo pri organizaciji turnirja. Moram priznati, da je bila odločitev selekcije enoglasna in enotna, turnir bo in mi bomo del organizacije turnirja. Že takoj na začetku sezone, po prvem sestanku organizacijskega odbora, so se začele vse aktivnosti staršev. Poleg odločitve staršev selekcije U12, je bila pomemben del organizacijske sheme tudi podrobna analiza vseh, ki smo sodelovali pri organizaciji lanskega turnirja. Analiza vseh segmentov turnirja, je bila opora in pomoč, da se vse tiste majhne napake, ki se vedno prikradejo v organizacijo, lahko odpravijo. Jasno je, da ne bo noben turnir brez napak, lahko se pa le te zmanjšajo na minimum samo z dobro organizacijo in prizadevnostjo vseh sodelujočih.

Takoj po sklenjenih analizah in odločitvi staršev ter strokovnega vodstva, da turnir Ljubljana Open 2015 bo, smo se Svet staršev in starši selekcije U12 začeli pogovarjati in pripravljati vse potrebno za dobro organizacijo dela na turnirju. Priprave so potekale v obliki sestankov Organizacijskega odbora, sej Sveta staršev ter ločenih sestankov s selekcijo U12. Glede na prejšnja leta, je bilo po vsakem sestanku videti zelo velik napredek pri samo organizaciji. Ogromno stvari je že zelo dobro utečenih. Stvari, ki se v organizacijskem smislu ponavljajo vsako leto, zato je potrebno poskrbeti samo še za odpravo manjših pomanjkljivosti. Letos sta klub in Svet staršev prevzela nekaj dodatnih nalog za katere je bil do sedaj zadolžen Bravo 1. Osebno mislim, da se to dodatno delo nikjer ni poznalo, kot neka obremenitev, ki bi zavirala ali kakor koli drugače ogrožala organizacijo turnirja s strani staršev. Mislim celo, da je prav, da so se take odločitve sprejele in v neki meri razbremenile tiste, ki imajo pri turnirju največ dela.



Tako kot priprave na turnir, je tudi potek samega turnirja minil brez zapletov in težav. Vsi starši, ki so aktivno sodelovali pri izvedbi turnirja, predvsem pa starši selekcije U12, so svoje delo opravili z odliko. Enkratna popestritev dogajanja na turnirju je bila osvojitev naslova državnih prvakov selekcije U15 ter veličasten sprejem fantov po vrnitvi v Ljubljano. To je bil še enkrat več NK Bravo. Klub, ki je vse to omogočil in klub, ki daje možnost tudi prihajajočim generacijam. Ob tem moram izpostaviti župana mesta Ljubljane, g. Zorana Jankoviča, ki je prišel pozdraviti državne prvake in vse sodelujoče na turnirju, na koncu koncev je to tudi turnir mesta Ljubljane.

Glede na prejšnje turnirje, sem sam pri sebi mogoče pričakoval tu in tam kakšno težavo, pripravljen sem bil skupaj s Tatjano na hitro rešitev morebitnih težav, ki pa nisem vedel kje in kdaj se bodo pojavile. Na koncu se je izkazalo, da je bil moj strah neupravičen. Vse je minilo v enkratnem vzdušju, čeprav mogoče tega ni bilo zaznati, vedno in povsod.

Kaj povedati za konec? Resnično nam je uspel odličen turnir. Turnir, katerega so tudi trenerji gostujočih ekip in obiskovalci iskreno pohvalili. Čas je, da pohvalimo tudi sami sebe, zavedati se pa moramo, da bodo analize, odločitve in priprave novega turnirja Ljubljana Open zelo hitro spet med nami. Takrat se zgodba začne od začetka in upam, da bo še boljša kot letošnja.

Iskreno se zahvaljujem za pomoč Tatjani Zagorac Zupančič, staršem selekcije U12, staršem selekcije U11 ter vsem staršem ostalih selekcij, ki so s svojim delom omogočili letošnji turnir. Hvala.
 
Nenad PANIĆ
predsednik Sveta staršev

Nenad Panić v svojem članku izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu. Njegova mnenja v nekaterih točkah ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. 

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI