29.8.2015

U13: Želimo izpopolniti tehnične elemente

Selekcija U13 je s pripravljalnim obdobjem začela v začetku avgusta. Kot je v navadi pri NK Bravo imamo v tej selekciji dve ekipi: U13 A in U13 B. Trener je Matej Škrbec, ki z generacijo nogometašev letnika 2003 in 2004 sodeloval že lani. Ker se vsi med sabo poznajo niso izgubljali časa s spoznavanjem, ampak se takoj lotili dela z željo, da bili se v prihajajoči sezoni pokazali v najboljši luči. V tem letu je v ospredju tehnični elementi nogometne igre.

''Tudi za ekipo U13 se po dolgem poletnem premoru začenja zares,'' je uvodoma dejal Matej Škrbec, prvi trener selekcije s katero je že drugo leto zapored.

''Priprave na prvenstvo smo začeli avgusta. Začetek je bil številčno zelo okrnjen, kajti prva dva tedna je trenirala zgolj dobra tretjina igralcev. Treninge smo zato do priprav združili z ekipo U12 in tako zagotovili zadostno število igralcev za kakovostno delo. V drugem delu avgusta pa je ekipa počasi pridobivala na številčnosti in trenutno že treniramo v skoraj polnem pogonu. Zagnanost fantov je kar na visokem nivoju, vendar moramo trenerji vseeno dodati malo 'krvi', da so treningi maksimalno izkoriščeni,'' je o spodbudi v svoji ekipi povedal trener Škrbec.

Vsako leto v razvoju mladega nogometaša je zelo pomembno, zato je pravilno usmerjeni trenažni proces nujen. V tem letu bodo fantje selekcije U13 razvijali: ''V trenažnem procesu bomo poskušali najbolj izpopolniti tehnične elemente nogometne igre, individualno, skupinsko in zametke moštvene taktike. V vsak trening bomo vpletli tudi koordinacijo in hitrost z in brez žoge. Velik pomen bomo dajali razvijanju agresivnosti v igri, sodelovanju znotraj ekipe in pripadnosti NK Bravo.''

''Cilj je predvsem razvijati fizične in psihične sposobnosti igralcev. Če bomo strmeli k čim boljšemu razvoju igralcev, tudi zmage na vseh področjih ne bodo izostale,'' je cilje ekipe U13 za letošnjo sezono predstavil Matej Škrbec.

Ekipi U13 A in U13 B bosta prvi tekmi v novi sezoni odigrali na igrišču na Belinki. Obe bosta igrali v nedeljo. U13 A bodo gostili sosede iz Doba. Tekam se bo pričela ob 15:00. Dve uri kasneje (ob 17:00) pa se bo ekipa U13 B pomerila proti NK Termit Moravče. 

S. F.
Foto: Matej Škrbec, Boštjan Oblak 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI