30.8.2015

AŠK Bravo pokoril Zasavje

Ekipa AŠK Bravo je tudi v 2. kolu 3. SNL-center potovala v Zasavje. Tokrat so se srečali z NK Zagorje, ki so znani po zelo zahtevnih domačih tekmah. A igralci Boštjana  Krefta so z odliko opravili s še enim gostovanje in NK Zagorje ugnali s 4:0. Ključna je bila koncentracija vseh 90 minut, ki je prinesla še drugo zaporedno zmago.


Člani, 3, SNL-center, 2. kolo,

NK Zagorje – AŠK Bravo 0:4 (0:1)
Marinovič 13., Corn 57., Fortin 61., Šunjerga 89.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.              

Ekipa AŠK Bravo je v Zagorje odšla z vedenjem, da je jih čaka še težja tekma kot je bila tista v Trbovljah prejšnji teden. ''Vedeli smo, da nas čaka kakovostna ekipa, ki cilja na sam vrh prvenstvene lestvice. Rezultat daje vtis, da se ni bilo potrebno potruditi za zmago, a temu seveda ni bilo tako. Razlog za takšen rezultat je gotovo v dobro koncentraciji skozi tekmo, ki so jo fantje držali od uvodnih minut do konca tekme,'' je dejal trener Boštjan Kreft.

Po 1. polčasu je ekipa vodila z 1:0, nato pa so v 2. del tekme zadeli še trikrat. Na roke jim je šla tudi izključitev domačega igralca v 60. minuti. ''V garderobi, med polčasoma, smo se dogovorili, da ohranjamo visoko koncentracijo in poskušamo še naprej z agresivno igro. Fantje so upoštevali moja navodila in tako zasluženo zmagali s 4:0,'' je bil zadovoljen trener Kreft.

Na tekmi proti NK Zagorje so zadeli štirje različni strelci, kar je za trenerja spodbuden podatek. ''Imamo zelo raznovrstne igralce, ki se znajo prilagoditi različnim načinom igre. Fantje vedo, da je vseh 22 sposobnih odigrati na visokem nivoju in da bodo dobili priložnost, če se bodo izkazali na treningih. Ekipa je delovala kot celota in veseli, da nogometaši igrajo že v tej zgodnji fazi prvenstva tako povezano in disciplinirano,''  je svoje igralce pohvalil Boštjan Kreft.

''Po gostovanju v Zagorju nikakor ne moremo mimo navijačev, ki so še enkrat več pripravili odlično vzdušje. Pohvalili je potrebno njihovo korektnost, saj so v duhu fair-playja navijali za svoje, nam pa so tudi na koncu brez omahovanj zaploskali. V Zagorju živijo za nogomet in dihajo z lokalnim klubom. Ob takšnih reakcijah navijačev je vedno lepo igrati nogomet,'' je zaključil glavni trener AK Bravo Boštjan Kreft.  

AŠK Bravo se bo sredi tedna pomerila proti prvoligašu NK Rudar Velenje, nato pa jih še v petek, 5. 9. 2015 čaka prva domača tekma proti NK Sava Kranj. Tekma je v petkovem terminu zaradi atletskega mitinga, ki bo potekal konec tedna na osrednjem igrišču ŠPL.ja.

LESTIVCA po 2. kolu 3. SNL-center

S. F.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI