8.10.2015

Glave gor! Nova tekma je že v soboto!

V prestavljeni tekmi 7. kola prvenstva sta selekciji U19 in U17 na domačem terenu igrali proti Olimpiji. V slabem jesenskem vremenu so se bolje znašli gostje, ki so slavili z 1:0 in 3:0. Poraza bo treba hitro pozabiti, saj nove tekme fante čakajo že ta konec tedna. Mladinci in kadeti bodo igrali v Celju, selekcija U15 pa doma igra proti Britofu.
 

U19, 1. SLOVENSKA MLADINSKA LIGA 15/16, 7. KOLO, ZAOSTALA TEKMA:


NK BRAVO - OLIMPIJA 0:1 (0:1)

Beširević 19

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

"Po lepi predstavi na tekmi proti Mariboru, smo tudi tokrat prikazali zelo solidno predstavo v kateri smo po mojem mnenju nezasluženo ostali brez točk. Trikrat smo zadeli okvir vrat ter prevladovali v številu ustvarjenih priložnosti.  Le v zaključni tretjini tekme, smo na zgoščeno postavljeno obrambo nasprotnika pred kazenskim prostorom, ki je zaradi izključitve izgubil igralca v polju, ustvarili premalo priložnosti. Nasprotnik si je ustvaril malo priložnosti a že v prvi dosegel zadetek," je tekmo pospremil trener Aleš Arnol. 

"Tokrat za dobro predstavo nismo bili rezultatsko nagrajeni. Kljub vsemu, ekipa na igrišču še zdaleč ni pustila slabega vtisa, zato nadaljujemo z zastavljenim delom. Ne odstopamo od modela igre, saj so tako posmezniki kot ekipa v preteklih predstavah prikazali lep napredek. S prikazanim se kljub vsemu ne zadovljimo in še nadalje poizkušamo izboljšati našo igro in igro posameznikov znotraj ekipe. Verjamem, da lahko že v naslednjih tekmah na podlagi dobre igre, ponovno osvajamo tudi točke. Igralcem in trenerskemu štabu Olimpije čestitam za osvojene točke in jim želim srečno tekmovanje nadalje v prvenstvu."
 

U17, 1. SLOVENSKA KADETSKA LIGA 15/16, 7. KOLO, ZAOSTALA TEKMA:

 

NK BRAVO - OLIMPIJA 0:3 (0:1)

Gajdek 27., Jakupovič 54., Radžematović 72.


Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

"Tokrat smo imeli priložnost igrati na naravni travi. Igrišče je bilo po dolgotrajnem deževju zelo dobro pripravljeno - vse pohvale upravljalcem ŠPL-ja. Takšni pogoji za igro bi morali postati standard za tekme 1.SKL in 1.SML," je uvodoma povedal Dejan Grabič. 

"Kar se same tekme tiče - zaslužena zmaga Olimpije. Visok rezultat ne odraža razmer na igrišču. Lahko rečem, da smo si zaslužili več. Ponovila se nam je tekma z Mariborom, ko bi lahko povedli z 1:0, a zadeli le prečko. Na drugi strani pa je nasprotnik povedel z izjemnim zadetkom z razdalje, ki ga redko vidimo. Kljub temu nismo odstopali od dogovorjenih stvari in imeli relativno kontrolo v posesti žoge ter kontinuirano prihajali na nasprotnikovo polovico ter v zadnjo tretjino igrišča. Tam se nam je pa zataknilo. V drugem polčasu smo pri rezultatu 0:1 zapravili enajstmetrovko. Bili smo v naletu, imeli kontrolo a nato po trenutku dekoncentracije v obrambi prejeli drugi zadetek. Fantje so še naprej garali in poskušali ujeti priključek, a žal ni šlo. Nasprotnik se je zelo organizirano branil in ni kompliciral v svoji obrambni tretjini. V fazi napada pa imajo dovolj kakovosti, da so težišče igre znova in znova prestavili na našo polovico, ko smo lovili rezultat," zaključuje Grabič. 

"Moram priznati, da fantje dajejo vse od sebe, imajo pravi pristop in to jih bo slej kot prej tudi nagradilo. Smo v fazi intenzivnega učenja, ki prinaša takšne in drugačne izzive. V tem trenutku je pomembno, da fantje na igrišču zgledajo dobro, prihajajo v priložnosti in nasprotniku ponudijo malo priložnosti za zadetek. Tako kot je bila na tej tekmi dobesedno vsaka nasprotnikova polpriložnost spremenjena v zadetek, se mora tudi nam kmalu odpreti. Kakovosti imamo veliko, fantje so odlično kondicijsko pripravljeni, tako da je samo še vprašanje časa, kdaj se nam bo to obrestovalo tudi s serijo dobrih rezultatov. V tem trenutku je pomembno, da se fantje osvobodijo rezultatskega krča in igrajo sproščeno in odločno naprej. Tudi mladinci so zopet odigrali dobro tekmo. Ustvarili so si kopico priložnosti, dominirali skozi celotno srečanje, a žal ostali brez točk. Že drugič zapored moram pohvaliti sodniško trojico, ki je sodila brezhibno."






 

M.H.

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI