17.11.2015

Predlog LPŠ 2016 za MOL je pomanjkljiv

Na Mestni občini Ljubljana so pripravili predlog Letnega programa športa za 2016, ki bo sprejet na redni seji Mestnega Sveta 23. 11. 2015. Ker je predlog za večino ljubljanskih športnih panog precej škodljiv, sebi nasprotujoč in pravno gledano neveljaven, smo v klubu NK Bravo zavzeli uradno stališče, da je potrebno za normalno delovanje kluba Predlog LPŠ 2016 spremeniti oz. dodelati.  

Vsi ožji sodelavci NK Bravo so se zbrali na sestanku predvsem s ciljem, da zavzamejo stališče in se opredelijo do Predloga Letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana za leto 2016. 
 
Glavni vzrok za skrb je precej spremenjen predlog LPŠ za leto 2016, ki se bo razlikoval v primerjavi s preteklimi letnimi programi za šport. Največja sprememba oziroma pogoj, ki ga želijo sprejeti, pa je v točkah 2.1. in 2.2., ki določa da se morajo v vsaki športni panogi programi izvajati pod okriljem vodilnega panožnega športnega kluba (določi ga občina na podlagi lestvice rezultatov prejšnje sezone). Kar pomeni da bodo vsi klubi popolnoma podrejeni enemu klubu v svojem športu na vseh področjih. Če se želijo društva namreč prijaviti na razpis se bodo morali s konzorcijsko pogodbo zavezati, da bodo vse športnike, ki si ga vodilni klub zaželi predati v piramido vodilnega kluba, istočasno pa morajo sami izpolnjevati pogoj piramide.


 Vsi prisotni na zboru NK Bravo smo bili enotni, da se s predlogom LPŠ 2016 za MOL strinjamo, vendar ne v takšni obliki, kajti določeni členi LPŠ so kontradirktorni in iz pravnega vidika je pogojeno sofinanciranje ni dopustno. Naredili bomo vse, da bi integriteta in avtonomija kluba ostala ista in da  NK Bravo, nogomet in  ostali športi v Ljubljani ne zamrejo oz. padejo pod velik vpliv najmočnejšega kluba v panogi.
 
V naslednjih dneh  bomo poskušali pridobiti čim več mnenj in informacij ter odzivov s strani NZS, MNZ Lj in MOL in drugih organizacij, ki se ukvarjajo s športom v Ljubljani.  
 
NK Bravo
 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI