19.11.2015

Blog: Se bomo česa vsi skupaj naučili?

V ponedeljek 23.11.2015 naj bi svetniki MOL na 11. redni seji pod točko 8 obravnali sprejem predloga Letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana za leto 2016. Ker predlog očitno ne bo sprejet v takšni obliki, ki je na noge dvignil praktično vse športne klube v Ljubljani so se strasti začasno umirile.

Zame je največje presenečenje hiter in enoten odziv velike večine športnih klubov v Ljubljani. Seveda je novica o nesprejemljivem predlogu  LPŠ  preko elektronske pošte, socialnih omrežij in spletnih strani razumljivo hitro dosegla vse tiste prave entuziaste v klubih, katerih glavni cilj je v športu poslanstvo in brez katerih športa kot ga poznamo, ne more biti. Nisem pričakoval, da bom v nekaj urah spoznal toliko somišljenikov, ki so se upali iskreno in brez dlake na jeziku povedati svoje mnenje. Prijetno presenečen sem bil, ker nihče med njimi ni izražal sovraštva in ni nikogar žalil, pa vendar so vsi jasno in nedvoumno povedali svoja stališča. Morda je kdo v začetku še podvomil ali sploh ima smisel reagirati, saj bodo svetniki tako ali drugače glasovali sklepe ne da bi vedeli kaj ti pomenijo in prinašajo. Toda očitno do glasovanja ne bo niti prišlo, saj bo predlagatelj predlog ustrezno spremenil ali umaknil.

Če analiziram kaj se je dogajalo v NK Bravo, ugotovim, da moram biti predlagatelju spornega predloga samo hvaležen. Na hitro sklicanem kriznem sestanku še nikoli nismo bili tako enotni. Soglasno smo predlogu v taki obliki rekli odločni NE. Tako pa ni bilo samo v našem klubu, temveč v številnih klubih po Ljubljani. V klub sem dobival številna povsem enaka mnenja, z odločno podporo našim stališčem. Vsi so bili enotni: tak predlog bo uničil ljubljanski šport.

Poizkušam razumeti, kdo je bil tisti snovalec predloga in zakaj so se mu zapisali tako neživljenski predlogi? Gotovo obstajajo razlogi. Si je morda župan, ki je za ljubljanski šport in predvsem "največje" klube ogromno naredil, res tako močno želel poleg najlepšega mesta, še najboljše klube?

Ker želim razmišljati pozitivno, bom napisal, da dvomim.

Že njegovi svetovalci, bi mu morali povedati, da bo predlog s tako nesprejemljivimi določili naletel na odpor. Ampak, ti svetovalci se družijo zgolj v svojih krogih, s povsem svojimi interesi, so spremembe načrtovali po svoje. Niso šli v bazo, niso svojih načrtov predstavili tistim anonimnim entuziastom, brez katerih športa ni. Če bi to storili, bi razmišljali drugače ali pa bi vsaj v naprej občutili, da tega ti ljudje ne bodo sprejeli. Ampak te komunikacije ni.

Župan Zoran Jankovič mi je ob neki priložnosti dejal: "Ne bojim se, da Ljubljana ne bi imela dovolj igrišč za trening in športnih objektov. Bojim se, da kmalu ne bo več klubov, ki bi vse to uporabljali." Zdaj razmišljam ali je, ko mi je to dejal, za predlog njegovih najtesnešjih sodelavcev ob izrečenih besedah že vedel, ali ne?

Uff, nikoli ne bom politik. Mnogo rajši sem v družbi preprostih ljudi, med tistimi, za katere vem, da brez njih ne bi bilo športa.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI