24.11.2015

FOTO: CICI Bravo se na ogled postavi

Franc Sivko in Aleš Svetlin sta v letošnji sezoni zadolžena za najmlajše člane NK Bravo. V selekciji CICI Bravo trenira več kot 20 fantov, ki pridno hodijo na treninge, ki jih opravljajo na dveh ljubljanskih osnovnih šolah. Obe ekipe, tako mlajši kot starejši, so se na enem izmed treningov tudi fotografirali, zato je bilo takrat še toliko bolj zanimivo. Obiskal jih je naš fotograf  Darjo Zrimšek.  
 
Trenerja Franc Sivko in Aleš Svetlin sta na kratko povzela delo v mesecu oktobru in delu novembra. Glavni trener Sivko je natančno razčlenil delo na ptrenigih: ''Naši treningi potekajo v telovadnici OŠ Danile Kumar in sicer ob ponedeljkih in petkih od 17:00 do 18:30  v mali telovadnici in OŠ France Bevk ob sredah, in sicer starejša skupina (igralci letnik 2008 in 2009) ob 16:00 do 17:30 min in mlajša skupina (nekateri 2009 in 2010 ter 2011) od 17:30 do 19:00. Obe telovadnici omogočata dovolj kvalitetno delo in na voljo imamo tudi nekaj športnih rekvizitov, tako da lahko izvajamo program, ki daje poudarek na:

- Razvoj osebnosti igralca je v središču našega treniranja; ker čut za odgovornost, iniciativnost in ustvarjalnost so vrednote, ki jih poskušamo skrbno spodbujati
 
- Da brez pritiska in plitkih pojasnil uvajamo igralce k njihovim dolžnostim.
 
- Da razvijamo individualno nadarjenost in to v službi ekipe, to pomeni podrejenost ekipi in  ne pridobivanje prirastka za linearno nadaljevanje tehnično-taktičnih prvin.
 
Kaj delamo na treningih?
 
Kratek  izsek iz našega treninga in sicer dve najpogostejši vaji ki jih uporabljamo;

 

  1. Talna nogometna tehnika: 2:0*( dve žogi)

 
- vaje so zelo enostavne in zaradi tega se povečuje notranja gotovosti in prepričanost igralca, da dela pravilno.
- vaje ne vzbujajo veliko emocij, zaradi tega se povečuje pozornost igralca na samo vajo.
- ker v vajah lahko igralec uporablja tudi roke, torej mu žoga ne beži daleč stran, zato ima zaradi tega boljši odnos do soigralca.

 

  1. Nogometna tehnika 1. nivo ; 2:0* (dve žogi) menjava žoge in prostora

 
- igralec pri teh enostavnih vajah nogometne tehnike pozornost usmerja predvsem na samo izvedbo in soigralca s katerim menjata žogi in prostor. (razvija splošno nogometno mišljenje)
- če igralec vaje pravilno izvaja se lahko predaja svojim občutkom o uspešnosti ali neuspešnosti izvedbe, s čimer si krepi čustveno plat nogometnih sposobnosti.
- glede na to, da so vaje imenovane 1. nivo, ima igralec možnost, da si predstavlja kaj vse lahko še izboljša pri svoji izvedbi vaj in s tem se krepi nogometna volja, ki pa je zelo pomembna pri ustvarjalnosti  v sami  nogometni igri.
 
TUKAJ si lahko ogledate skupinsko fotografijo naših najmlajših nogometašev.

S. F.
Foto: Darjo Zrimšek
 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI