22.4.2016

Dobro razpoloženi na ljubljanski derbi

20. kolo 3. SNL-center prinaša še drugi ljubljanski derbi v letošnji sezoni. Tokrat se ekipa AŠK Bravo odpravlja na najbližje gostovanje, k ND Ilirija. Prvi derbi prestolnice se je končal z delitvijo točk, bilo je 1:1, tokrat pa se članska ekipa AŠK Bravo na gostovanje odpravlja v nekoliko spremenjeni zasedbi. Več pred tekmo je povedal vratar Jan Zibelnik.

Ekipa AŠK Bravo je v tem tednu opravila rutinsko pripravo na novo prvenstveno tekmo, a na nasprotnika se z izjemo zadnjega treninga niso pretirano pripravljali. ''V tem tednu se mi zdi, da smo bili še nekoliko  bolje razpoloženi, kot v preteklih tednih, saj nas čaka pomembna tekma proti Iliriji, kjer se želimo vsi dokazati. Proti mestnemu tekmecu želimo pokazati svoje kvalitete, saj smo v delu prvenstva, ko je vsaka tekma še toliko bolj pomembna,'' je uvodoma dejal vratar Jan Zibelnik.

Kar precej igralcev AŠK Bravo je na različne načine povezano z ekipo ND Ilirija, zato motivacija proti nasprotnikom v20. kolu letošnjega prvenstva nikakor ne more biti vprašljiva. ''To je tekma, kjer nihče ne rabi dodatne motivacije. Težje je igrati proti na papirju lažjim nasprotnikom. Gleda fantov, ki so bili nekoč na Ilirija in so sedaj pri nas pa verjamem, da so še dodatno motivirani, saj želijo ugnati svoje znance,'' pred tekmo proti ND Ilirija razmišlja Jan Zibelnik.

Zaradi izključitve Žige Freliha na tekmi proti NK Komenda v 19. kolu 3. SNL-center, bo med vratnici AŠK Bravo stopil Jan Zibelnik. ''Razumljivo, da sem vesel, da bom po dolgem času odigral tekmo od prve minute dalje. S svojo predstavo proti Komendi sem zadovoljen, saj vseli dejstvo, da nisem prejel gola,'' je dejal Zibelnik in dodal: ''Čeprav igramo pomembno tekmo proti ND Ilirija ne čutim dodatnega pritiska, je pa res, da je morda nekoliko drugače, saj takšnih sezon do sedaj v svoji karieri nisem bil vajen. Ampak kot vsak športnik se seveda želim na tekmi maksimalno dokazati in pokazati, da sem še dober in da še nisem za v staro šaro.''

Srečanje med ND Ilirija in AŠK Bravo bo odigrano v soboto, 23. 4. 2016 ob 16:30 na stadionu ŠP Ilirija v Šiški.

S. F.
Foto: Rok Zore/SNportal

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI