25.4.2016

FOTO: Zmagi zgrajeni na odličnih temeljih

V 25. kolu 1 SML in 1. SKL sta se ekipi NK Bravo pomerili proti vrstnikom iz kluba NK Šampion. Čeprav so Celjani precej nižje na prvenstveni lestvici, to ne pomeni, da smo videli lahki tekmi. Tako kadetom kot mladincem je uspelo doseči zmagi. Obe ekipi pa sta svoji mreži ohranili nedotaknjeni. Prihodnji konec tedna jih čaka gostovanje v Novi Gorici.

 
U19: 1. SML, 25. kolo,

NK Bravo - NK Šampion 2:0 (0:0)
Ninkovič 61., Žižek 89.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

Trener Aleš Arnol je po tekmi proti NK Šampion povedal: ''Generalno gledano smo si zmago zaslužili, saj smo bili celotno srečanje boljši. Kontinuirano smo napadali in celotno tekmo držali pod našim nadzorom. Zavedali smo se, da ima nasprotnik zelo dober protinapad, na kar smo bili pozorni in z veliko posestjo žoge NK Šampion nismo dovolili, da bi prišli do večjega števila priložnosti.''

''V 1. polčasu sem nekoliko pogrešal več igre po globini. Premalo je bilo vtekanja naših napadalcev za obrambno linijo in podaj preko zadnje linije. Zavoljo tega smo si ustvarili manj priložnosti in posledično v 1. polčasu nismo zadeli,'' je prvi del tekme pokomentiral trener Arnol.

''V 2. polčasu smo omenjene pomanjkljivosti popravili, imeli smo več priložnosti in iz dveh tudi zadeli.  Zelo pomemben aspekt tekme proti Šampionu je vsekakor ta, da smo prekinili njihov odličen niz, saj so na zadnjih treh tekmah vedno zabili 5 golov. Poleg tega pa imajo napadalca, ki je v letošnji sezoni dosegel že kar 17 golov. Naša ekipa se je odlično odzvala, saj so bili vsi pozorni na naloge, ki smo jih postavili pred tekmo. Dobro so se fantje držali našega modela igra in tako je nov uspeh tukaj,'' je mladince pohvalil Arnol in čestital tudi kadetski ekipi za novo zmago.

''Vse  pohvale gredo tudi kadetski ekipi, ki se je prav tako veselila novih 3 točk. Že 5. kol pred koncem smo na skupni lestvici 1. SML/SKL dosegli lansko število točk. V prihodnjem kolu nas čaka gostovanje v Novi Gorici, kjer bosta obe tekmi odigrani na naravni travi na glavnem igrišču. To nam zelo ustreza, ker je tudi igra povsem drugačna, manj je nepredvidljivih situacij in s tem pride bolj do izraza naša kakovost,'' je zaključil trener Arnol.  
 

U17: 1. SKL, 25. kolo,

NK Bravo - NK Šampion 1:0 (1:0)
Vajda 26.

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.
 

Tudi trener Aljaž Gornik je bil zadovoljen s predstavo ekipe kadetov.''Čestitke fantom za zmago. Kljub temu, da smo igrali proti ekipi, ki je nizko ja prvenstveni lestvici, tekma nikakor ni bila lahka. NK Šampion je bil na odigrani tekmi zelo dobro organiziran, a naša ekipa se je odlično odzvala in imeli vso tekmo stvari pod nadzorom. Zmaga je bila povsem zaslužena in čista, škoda le, da nismo še nekajkrat zadeli.''
 

''Tako v 1. kot v 2. polčasu smo si priigrali več priložnosti, bili boljši nasprotnik, a učinkovitost ni bila na pravem nivoju. Morda se je v ekipi čutila manjša napetost po nekoliko slabše odigrani zadnji prvenstveni tekmi,'' je enega od razlogov za zgolj en dosežen gol videl trener Gornik.
 

''V naslednjem kolu igramo v Novi Gorici na naravni travi, kar je za naše fante še dodaten motiv, saj veliko raje igrajo na naravni kot na umetni travi. Sedaj je tekma in zmaga proti NK Šampion že pozabljena, saj se z novim tednom začenja priprava na novega nasprotnika,'' je zaključil trener Gornik.

 
S. F.
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI