1.5.2016

Blog:Potrebujemo nogometaša prostovoljca

Te dni kar pogosto dobim elektronsko pošto, ali telefonski klic z vprašanjem, če imamo za prihodnjo sezono še kakšno prosto delovno mesto za trenerja v mladinski piramidi. Kaže že tako, da je trenerjev neprimerno več, kot pa delovnih mest zanje. Na začetku novega bloga razmišlja predsednik NK Bravo Darko Klarič.
 

Mnogo težje je dobiti primernega direktorja ali športnega direktorja kluba. Res pa je, da o takih osebah z izjemo prvoligaških klubov pravzaprav tudi ni povpraševanja, saj si jih velika večina klubov preprosto ne more privoščiti. V zavesti tistih, ki bi to delo opravljali še ni zrelo razmišljanje, da gre v bistvu za poslovni proces, ki ga je potrebno nadgraditi v hitre, učinkovite in cenovno realne poti do ciljev. Ljudi, ki bi bili to sposobni udejanjiti v nogometnem svetu pa v Sloveniji praktično tudi ni. Včasih, ko smo imeli zgolj družbeno bogastvo, se je denar za športne klube lažje našel, danes ga je težko dobiti tudi v družbah z večinskim državnim lastništvom. Sponzorstvo za manjše klube je realno skorajda nedosegljivo. 

 

Po drugi strani tudi ni malo klicev od ljudi, ki iščejo službo. Nikoli me nihče ne vpraša, da išče priložnost oziroma delo, da se uveljavi in pokaže kaj zna. Dokler tudi na tem področju ne bo sprememb v razmišljanju, se bo verjetno težko kaj spremenilo.

 

Vsak se bo moral počasi zavedati, da moraš za službo danes ponuditi konkretno znanje ali pa se sprijazniti, da je morda v začetku dovolj že priložnost, ki jo kaže izrabiti in se uveljaviti. 

 

Verjetno ni malo dobrih nogometašev, ki so spoznali, da jim žal svojih profesionalnih sanj ne bo uspelo uresničiti. V sezoni 2016/2017 v članski ekipi AŠK Bravo, ki bo tekmovala po vsej verjetnosti še naprej najmanj v 3.SNL, iščemo tudi kakšnega med bolj izkušenimi nogometaši, ki bi zato, ker ima rad nogomet in bi rad svoje znanje in izkušnje prenašal na ostale mlajše nogometaše v našem klubu. Res je, da za to delo ne ponujamo profesionalne pogodbe, bomo pa zelo resno razmislili, ali morda najdemo ob tem kakšno drugo primerno delo za dogovorjeno plačilo. 

 

Res me zanima kakšen bo odziv. Morda sem prevelik idealist in optimist, vem pa tudi, da sam nikoli ne bi bil tako uspešen v kolikor bi iskal službe. Vedno sem iskal le priložnosti za delo in dokazovanje, posledično je temu sledil tudi denar.

 

NK Bravo vam ponuja priložnost, da se izkažete na različnih področjih. Vašemu elektronskemu sporočilu in izkazani pripravljenosti bo sledilo vabilo na razgovor. 

 

Ponavljam pa, da ne ponujamo služb, zgolj priložnost da morda sodelujemo in najdemo način, ki bo primeren tako za vas, kot za nas. Če je uspelo meni, ne dvomim, da lahko uspe še marsikdo. Če drugega ne, vas bom morda opogumil, da se spomnite nekaj povsem novega, kar vam lahko spremeni življenje.



Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI