2.5.2016

U15: Slovenija dobila turnir narodov

Neverjetno. Mladi upi slovenskega nogometa, reprezentanca U15, je pod vodstvom Dušana Kosiča osvojila turnir narodov. Po fenomenalnih rezultatih v skupinskem delu in na poti do finala, je na zadnji tekmi padla še Japonska.

Slovenija je tako turnir sklenila brez poraza. S prvim mestom v skupinskem delu (2 zmagi in remi) si je priborila polfinalno tekmo z Norveško. To je ekipa Dušana Kosiča dobila s 3:2 (Simič 5., Prelec 69., Marc 70.), čeprav je še v 69. minuti zaostajala z 1:2.

V finalu sta tekmo nato odločila dva zadetka Mirka Mutavčiča. Japonci so v izdihljajih nato močno pritisnili, a obramba je zdržala. Po protinapadih Kukovca in Simiča bi lahko padel tudi odločilni gol, a na koncu sta bila zadetka Mutavčiča dovolj za veliko slavje.

Čestitke vsem fantom, ki so prispevali k izjemnemu uspehu. Med izbranci Dušana Kosiča se je izkazal tudi Tamar Svetlin, ki je tudi finalno tekmo začel v prvi enajsterici.


POKAL NARODOV, POLFINALE:


Slovenija – Norveška 3:2
Simič 5., Prelec 69., Marc 70.; Tagseth 8., Aga 63./11-m

Japonska - Rusija 7:6 (po 11-metrovkah)


POKAL NARODOV, FINALE:


Slovenija - Japonska 2:1
Mutavčič 7., 34.; Kuribara 17.

Jponska: Takayama, Nishio, Kano (Yamazaki), Iwai, Meshino, Sehata, Matsumoto, Nishikawa, Inoue (Oda), Yamamoto (Yamasaki), Browne (Kuribara)

Slovenija: Gril, Nikolovski (Kukovec), Očko (Abel), Makovec, Burin, Prelec (Jagodič), Simič, Svetlin (Čeh), Mutavčič, Maher, Urbančič


M.H.
Foto: NZS
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI