21.5.2016

Zadnja ''domača'' tekma poti Medvodam

V 3. SNL-center  ta konec tedna igrajo tekme predzadnjega, 25. kola. Vse tekme tega in zadnjega kola bodo odigrane istočasno. AŠK Bravo pa bo svojo zadnji domačo tekmo odigral v Domžalah, na umetni travi. Nasproti jim bodo stale zadnjeuvrščene Medvode, tekma pa se bo začela v soboto ob 17:30. Ekipa Boštjana Krefta ima še vedno vse možnosti za naslov prvaka, saj za vodilno ND Ilirija zaostaja samo za eno točko.

Predzadnja prvenstvena tekma letošnje sezone bi morala biti odigrana na Športnem parku Ljubljana, a je osrednje igrišče (ŽAK) zaseden zaradi atletskega mitinga. Zato smo bili primorani poiskati nadomestno prizorišče. Še drugo tekmo zapored bo AŠK Bravo odigral na umetni travi. ''Zaradi atletskega mitinga zadnje prvenstvene tekme ne bomo mogli odigrati doma, ampak bomo tekmo igrali v Športnem parku Domžale. Zaradi sobotnega termina smo zelo težko našli prosto igrišče in to je razlog, da igramo na umetni travi,'' je razložil Dejan Močnik.

''Na tej tekmi si želimo nič drugega kot zmage. Naše vodilo je, da v zadnjih dveh tekmah zberemo 6 točk in se do konca prvenstva borimo za zmago v ligi in vstop v 2. SNL,'' je uvodoma dejal Luka Jurišič, eden najbolj stalnih članov ekipe AŠK Bravo v tej sezoni.

Sicer je večina fantov ekipe AŠK Bravo sredi tedna igrala revijalno tekmo v dresu Univerze v Ljubljani. V sklopu Festivala obštudijske dejavnosti se je reprezentanca Univerze v Ljubljani pomerila proti Univerzi v Mariboru. Na 4. nogometno-univerzitetnem srečanju so Mariborčani slavili prvič. Bilo je 3:2. Upamo, da fantom ta tekma ni vzela preveč moči in da bodo v soboto upravičili vlogo favorita.

''Ta teden smo trenirali dobro in se normalno pripravljali na novo prvenstveno tekmo. Sicer smo v sredo igrali tekmo za Univerzo v Ljubljani, kjer nas je nastopila večina članov naše ekipe. Sicer je bilo čutiti nekaj malega utrujenosti, a mislim, da smo se vsi dovolj dobro regenerirali in da na tekmi proti Medvodam to ne bi smela biti težava,''je pred tekmo proti NK Medvode povedal Jurišič.  

Ekipa Boštjana Krefta bo še drugo zaporedno tekmo igrali na umetni travi. ''Res je, da raje igramo na naravni travi, če je igrišče dobro pripravljeno.  Če pa je naravna trava slaba, je morda celo boljše, da igramo na umetni travi. Ampak podlaga ne sme biti nikakršen izgovor, saj je naš glavni cilj zmaga, ne glede na to proti kateri ekipi igramo. Zato se niti ne oziramo na nasprotnika, ampak se fokusiramo samo na naše moštvo,'' je odločen Luka Jurišič.  

Tekma AŠK Bravo proti NK Jezero Medvode se bo pričela v soboto, 21. 5. 2016 ob 17:30.

Srečko Ferlež   
Foto: Anton Škrbec

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI