29.5.2016

BLOG: Za nami je nova imenitna sezona

Pred sezono 2016/2017 vse do zadnjega kola nismo vedeli, v kateri ligi bomo v članski konkurenci tekmovali v prihodnji sezoni. Zdaj je popolnoma jasno, ponovno bomo člani 3. SNL. Smo zato razočarani? Se je uvodoma v novem blogu vprašala predsednik NK Bravo Darko Klarič.

Sam gotovo nisem, saj se zavedam, da za 2. SNL še nismo povsem dozoreli, niti pripravljeni. Lahko pa brez težav igramo in tekmujemo v 3. SNL. 

V 2. SNL namreč igrajo ekipe, ki jim mora rezultat pomeniti največ. Mi prvenstveno, želimo razvijati nogometaše in mladim, predvsem iz našega mladinskega programa in jim omogočiti napredek in razvoj. Verjamem, da bo kar nekaj naših nogometašev dobilo povabilo za prestop v višji rang tekmovanja in tega se zanje resnično veselimo.

V vsakem primeru pa bomo našo zastavljeno zgodbo nadaljevali. Med resnično velikim številom mladih ljubljanskih nogometašev bomo izbirali zgolj med tistimi, ki se nam bodo tudi sami želeli priključiti. Nobenega ne želimo prepričevati, da je naša pot najboljša, vsak ima pravico da izbere svojo.

Sestavili bomo ekipo iz nogometašev, ki želijo, da se nam pridružijo in so pripravljeni zelo resno trenirati, napredovati in sodelovati, ker zaupajo vase in imajo nogomet radi. Še vedno bomo amaterska ekipa, ki pa bo s svojim načinom dela posameznikom omogočila, da morda postanejo profesionalci. Največ bo odvisno od njih samih. Pridobljene izkušnje iz pravkar končane sezone, bodo nedvomno zelo dragocene. 

Ni nam zmanjkalo veliko in lahko bi osvojili tudi 1. mesto. Veseli nas, da smo v primerjavi z letom poprej veliko napredovali. V prihodnji sezoni bomo naredili nov korak naprej in delali še boljše. Ne obremenjujemo se s ciljem, da se moramo nujno uvrstiti v 2. SNL, naš cilj je, da ko to dosežemo, želimo igrati vidno vlogo predvsem z, v našem klubu vzgojenimi nogometaši tudi v tej ligi. Zato moramo najprej ustvariti vse pogoje za stabilnost na vseh področjih klubskega delovanja. Naša filozofija je znana, prav tako strategija. Vsa naša prehojena pot v minulem desetletju nas vodi korak po koraku proti zastavljenim ciljem. Ponosni smo, da smo letos v prvi ligi na klopi dveh prvoligašev imeli priložnost spremljali dva trenerja iz naše nogometne šole, ko sta si nasproti stala Tomaž Petrovič /zdaj NK Krško/ in Dejan Kopasić / zdaj NK Olimpija/.

Bajde in Hotić, oba člana naše nekdanje ekipe U 14, pa sta trenutno najbolj uspešna nogometaša v Prvi ligi. Zavedamo se, da še nimamo potenciala, da bi  vse lahko zadržali v klubu. Za naše trenerje in nogometaše je vedno več zanimanja in to nas veseli. Torej delamo dobro.
Gradimo drugačno, za naše razmere malce netipično nogometno zgodbo, ki je namenjena vsem tistim, ki iščejo ravno priložnost, da se uveljavijo in postanejo dobri. Naša članska ekipa postaja prva selekcija nogometne šole NK Bravo. Ta se v pravkar končani sezoni lahko pohvali, da je tudi rezultatsko najboljša med klubi v Ljubljani. 

Zato celotnemu strokovnemu štabu in vsem ostalim sodelavcem iskreno čestitam, kot tudi vsem nogometašem NK Bravo. Bili ste odlični in prepričan sem, da je pred vami in NK Bravo tudi v novem desetletnem obdobju svetla prihodnost. Lahko smo ponosni na vse postorjeno, toda hkrati moramo ostati povsem realni in skrbno moramo načrtovati vse aktivnosti za prihajajočo novo sezono. 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI