15.6.2016

SLO U16: Brez poraza do drugega mesta

Slovenska reprezentanca do 16 let sej je s turnirja Miljan Miljanić vrnila brez poraza. Ob zmagi proti Srbiji in remiju proti Črni Gori ter Hrvaški je sodelovala tudi trojica igralcev iz NK Bravo, v strokovni ekipi pa je v vlogi pomočnika trenerja pomagal še Dejan Grabič, ki je bil med drugim navdušen nad nogometnim centrom v Stari Pazovi.

Slovenska reprezentanca se je zbrala v Čateških toplicah nato pa nadaljevala pot do Stare Pazove v Srbiji. "Nacionalni nogometni kamp v Stari Pazovi je fantastičen. Pet igrišč z naravno travo, hotel z več kot 80 sobami, dvorana, umetna trava, kongresni center, restavracija, kavarna, tribuna za 3000 ljudi, wellness, ..." Dejan Grabič je bil nad celotnim kompleksom in ponujenimi pogoji izjemno zadovoljen.

Reprezentanca je imela vse, kar je potrebovala. V izjemnem okolju pa je uspela zabeležiti tudi odlične rezultate.


Prvi krog turnirja Miljan Miljanić:


SRBIJA U16 - SLOVENIJA U16 0:1
Trontelj (80.)

"V Beogradu smo igrali s Srbijo. Žan Trontelj, Dušan Stojinovič in Almin Kurtovič so vsi odigrali celo tekmo. Zmagali smo z 1:0. Nekaj minut pred koncem je Kurtovič asistiral Trontlju, ki je zadel zmagoviti gol. Drugače so bili vsi trije solidni. Stojinovič in Trontelj sta igrala na svojih standardnih položajih, Kurtovič pa nekaj časa na krilnem napadalcu in nekaj časa na zadnjem zveznem, kjer je bil odličen," je po tekmi s Srbijo nastope igralcev NK Bravo ocenil Dejan Grabič.
 

Drugi krog turnirja Miljan Miljanić:


HRVAŠKA U16 - SLOVENIJA U16 1:1 (1:0)
Kreković (11.); Schweiger (58.)

"Stojinovič in Kurtovič sta znova odigrala celotno tekmo, Trontelj pa je v igro vstopil v 18. minuti. Prvi polčas smo bili slabši, neagresivni in v fazi branjenja delali neumnosti v tretji coni. Naredili smo naivno 11- metrovko in prišli do zaostanka 0:1. Drugi polčas je bil z naše strani dosti boljši. Dvignili smo nivo agresivnosti in prehod v presing prestavili visoko v prvo cono. Takrat so Hrvati poskušali samo se z dolgimi podajami, ki smo jih z lahkoto nevtralizirali," je Grabič ocenil še tekmo s Hrvati.


 

Tretji krog turnirja Miljan Miljanić:


SLOVENIJA U16 – ČRNA GORA U16 1:1 (0:0)
Jakupovič (56.); Pavlićević (76.)

Prvi polčas dvoboja v Stari Pazovi na travnati zelenici vadbenega središča srbske zveze kljub nekaj priložnostim na obeh straneh ni ponudil zadetkov. Izid se ni spremenil tudi v uvodu nadaljevanja, nakar so v 56. minuti povedli Slovenci. V 56. minuti se je z udarcem z 20 metrov izkazal Adam Jakupović in s strelom pod prečnikom Slovenijo povedel v prednost. Črnogorci so izid poravnali 20 minut kasneje, ko je Domna Grila premagal Petar Pavličević. Slovenija je na koncu osvojila drugo mesto na turnirju, zmagala je reprezentanca Hrvaške.





M.H.
Foto: Zoran Stojinović

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI