21.7.2016

BLOG: S starši lahko naredimo še veliko

V NK Bravo smo nadvse ponosni, da imamo izjemno dobro sodelovanje s starši naših mladih nogometašev. Poleg Strokovnega sveta je Svet staršev tisti, ki deluje praktično od začetka kluba. Pravzaprav so bili starši nadobudnih mladih nogometašev tisti, ki so me nagovorili, da v Ljubljani ustanovim nov klub -NK Bravo. Je uvodoma v svojem blogu razložil predsednik Darko Klarič.
 
Pravzaprav je povsem normalno in razumljivo, da starše najbolj zanima njihov otrok. Klub v katerem trenira in zanj igra tekme ima v očeh staršev podoben status kot šola ali razred, ki jo obiskuje. V NOGOMETNI ŠOLI BRAVO si zelo prizadevamo, da bi bilo v našem primeru vendarle malce drugače. Prav zato bomo v sezoni 2016/2017 v projekt delovanja staršev v SVETU STARŠEV namenili še več pozornosti. 

Osebno sem namreč prepričan, da ima Svet staršev izjemne možnosti. Če se zavedamo, da imamo v klubu 250 članov, si lahko brez težav predstavljamo, kakšen neizmeren potencial je to. Prepričan sem, da  je med njimi najmanj desetina takšnih, ki že občutijo tudi vsaj malo pripadnosti do kluba in jim zanj ni popolnoma vseeno.

Ne nazadnje jih najmanj deset redno hodi na sestanke, še enkrat več pa se vključujejo v različne aktivnosti kluba. Seveda je vse odvisno od organiziranosti kluba in ljudi, ki vodijo Svet staršev.  Sam njegovo delovanje zelo podpiram in si želim, da bi bili še bolj aktivni. Da ne bo nesporazuma, njihov predsednik Sašo Kvaternik in vodja sklada Aleš Celar sta v zadnji sezoni v tej vlogi ogromno postorila in samo upam, da bosta skupaj z predstavniki posameznimi selekcij in še nekaterimi entuziasti uspešno delo še nadgradila. Mesec avgust je tisti, ko starši vsako leto ponovno izvolijo svoje predstavnike v posamezni selekciji. 

Pred NK Bravo, ki je začel že priprave na enajsto tekmovalno sezono, so zelo pomembni tako tekmovalni kot organizacijski cilji. Ni skrivnost, da člani ekipe AŠK Bravo želijo še več kot v lanski sezoni, da bomo skušali mladim omogočiti še večji napredek in da želi naša NOGOMETNA ŠOLA BRAVO obdržati primat v Ljubljani.

Vsi skupaj to zmoremo in ne dvomim, da bomo to tudi storili! 

Da bo naša uspešna in drugačna zgodba BRAVO še boljša, pa lahko največ storimo mi, odrasli. Zadostuje, da bomo ljubezen do svojih otrok, znali delili in prenesti tudi na druge, na svoj klub. Ko bomo večina članov to spoznali, uspeh ne bo izostal in klub bo samo še močnejši. Vrednote naše Nogometne šole BRAVO morajo biti PREDANOST in PRIPADNOST skupnim ciljem kluba in takšno razmišljanje in delovanje bo zagotavljalo napredek.

Zato ne sanjarimo, temveč skrbno načrtujmo vse aktivnosti. Svet staršev je nedvomno lahko pomemben temelj, na katerem moramo graditi prihodnost in pripadnost našega kluba.

Športni pozdrav!

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI