20.8.2016

FOTO: Sezono začeli z zmago v Šenčurju

Ekipa AŠK Bravo je v 1. kolu 3. SNL-center odigrala tekmo v gosteh pri NK Šenčur. Še lani drugoligaša so premagali z 2:1. Varovanci trenerja Boštjana Krefta so odlično začeli s srečanjem in v prve pol ure dosegli dva zadetka. Jan Zibelnik je edini gol prejel ob koncu srečanja. Že v sredo nogometaše AŠK Bravo čaka 1. kolo pokala MNZ Ljubljana, ko se bodo pomerili proti NK Dob, ki igra v 2. ligi.

 

Člani, 3. SNL-center, 1. kolo,

NK Šenčur – AŠK Bravo 1:2 (0:2)

Zupančič 87.; Tučič 16., Corn 30.
RK: Koler 39. / NK Šenčur

 

Podrobnosti o tekmi najdete na TEJ POVEZAVI.

 

Članska ekipa NK Bravo je v letošnjo sezono krenila z odliko. Po nekaj dobrih predstav v pripravljalnem obdobju, ko so se večkrat enakovredno kosali s prvoligaši iz Slovenije in tudi s tujine, so na gostovanju v Šenčurju pokazali svoje kvalitete in ob dobri predstavi zabeležili prve tri točke.

 

Milan Tučič, lani s 15 goli 2. najboljši strelec ekipe, je AŠK Bravo popeljal v vodstvo že v 16. minuti srečanja. Za podvojeno vodstvo pa je v 30. minuti poskrbel bivši nogometaš NK Šenčur, Jaka Corn, ki je za Šenčurjane igral pred dvema sezonama.

 

Tudi 2. polčas je bil v znamenju AŠK Bravo pa čeprav so si priigrali manj priložnosti. V enem od napadov so zadeli vratnico, a do 87. minute je ostalo pri 2:0. Sicer so domači nogometaši z igralcem manj, izključen je bil Nejc Koler, ki je bil lani član AŠK Bravo, postavili končni rezultat 1:2.

 
 

Trener Boštjan Kreft, o tekmi proti NK Šenčur: ''S prvo tekmo se zadovoljen. Predvsem s samim začetkom srečanja, ko smo relativno hitro prišli do vodstva. Ekipa NK Šenčur se je izkazala za precej neugodno in trdo ekipo, a kljub temu so fantje pokazali dovolj želje in borbenosti. Je res, da je bilo kar nekaj napak pri realizaciji, a splošni vtis je dober. Vendar še vedno je veliko stvari za popraviti oz. nadgraditi. Glede igralcem ne bi izpostavljal nikogar, so pa vsi pokazali, kar sem od njih pričakoval.''
 

Pomembno je, da so varovanci Boštjana Krefta dosegli prvo zmago in resno napovedali boj za vrh prvenstvene lestvice v 3. SNL-center.

 

Boštjan Kreft, o bližnji prihodnosti: ''Trenutno vse poteka po začrtanem planu, a vem, da lahko ta ekipa ponudi še veliko več. Prepričan sem, da lahko dodamo še 30 % več v naši igri. V prvem tekmovalnem tednu bomo odigrali kar 3 tekme, saj nas v sredo čaka NK Dob v 1. kolu pokala MNZ Ljubljana. To je za naše fante odlično, da vidim kako se odzovejo pod polno obremenitvijo in da čim hitreje pridemo na želeni nivo igre.''
 

Že v sredo ekipo AŠK Bravo čaka nova tekma. V 1. kolu pokala MNZ Ljubljana se bodo doma pomerili proti NK Roltek Dob. Tekma se bo pričela ob 17:30. Pred in med tekmo pa lahko pričakujete novost o kateri izveste nekaj več v prihodnjih dneh. 

 

Srečko Ferlež
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI