23.9.2016

Tučič: Zadetki so plod ekipnega truda

Pred mestnim derbijem z Ilirijo je svoj pogled na sezono razkril Milan Tučič. Trenutno eden najboljših strelcev 3. SNL center je dva nova zadetka prispeval še v pokalnem tekmovanju sredi tedna, ko je AŠK Bravo s 3:1 premagal Brinje. Nova tekma sledi že v nedeljo, na derbiju z Ilirijo pa Tučič pričakuje zanimiv obračun.

Po treh zaporednih zmagah ste remizirali z ekipo NK Sava Kranj, nato pa še izgubili z Ivančno Gorico. Je govora o padcu forme pred derbijem z Ilirijo?

Res je začeli smo dobro s tremi zaporednimi zmagami, vendar smo na vsaki tekmi dobili prepoceni zadetke. Na zadnji ligaški tekmi smo doživeli poraz iz katerega se lahko veliko naučimo. Padec forme se mi zdi predvsem v rezultatskem smilsu, medtem ko sama igra po mojem mnenju ni dosegla nekega velikega padca.

Ste v sijajni formi. Ne le da zabijate v prvenstvu, tudi na pokalnih tekmah ste med strelci. Igrate trenutno v življenjski formi?

Igram dobro, vendar je prostora za napredek še veliko. Za vse zadetke je pa seveda zaslužna celotna ekipa.

Tekme z Ilirijo so vselej zanimive, polne energije in strasti. Kaj lahko pričakujemo tokrat?

Tudi tokrat bo zanimivo. Pričakujem dobro igro z obeh strani. Motivacije ne manjka, saj gre vendarle za ljubljanski derbi.

Kako streti nasprotnika? Kako zadeti proti Iliriji?

Potrebno bo odigrati mirno in potrpežljivo ter izkoristiti indiviudalno kvaliteto napadalno usmerjenih igralcev. Seveda pa poizkušati skozi celotno srečanje ustvariti čim več priložnosti za zaključek. Predvsem bo potrebno popraviti igro v obrambi, s tem mislim agresivnost in komunikacijo med igralci ter zbranost skozi celotno srečanje.


M.H.
Foto: Anton Škrbec

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI