24.10.2016

FOTO: Dan D za reprezentanco U17

V NNC Brdo bo v torek še zadnja kvalifikacijska tekma za EURO U17 2017. Naša reprezentanca ima vse možnosti, da se prebije v elitni krog kvalifikacij, imajo pa precej renomiranega nasprotnika: Francijo. V reprezentanci U17 pomembno vlogo igrajo tudi fantje NK Bravo, saj so Dušan Stojinovič, Žan Trontelj in Almin Kurtović odigrali obe tekmi proti Estoniji in Črni Gori.

V torek je dan D za slovensko reprezentanco U17. Varovanci Agrona Šalje se bodo pomerili proti reprezentanci Francije, ki na tem kvalifikacijskem turnirju še ni  oddala točke.

''Že sedaj je jasno, da je pod velikim vprašajem za nastop Nik Prelec, medtem ko je nekaj igralcev načetih. Pri nekaterih je prisotna tudi utrujenost, saj bo to že tretje tekma v razmaku šestih dni,'' razloži Agron Šalja.

Po zmagi s 4:1 proti Estoniji in remiju z 2:2 proti Črni Gori ima reprezentanca U17 realne možnosti, da se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje. Skoraj pol prve enajsterice reprezentance pa je del svoje dosedanje nogometne kariere odigrala v NK Bravo. Poleg omenjene naše trojice Dušan Stojinovič, Žan Trontelj in Almin Kurtović sta tukaj še Darjo Kolobarič in Tamar Svetlin.

Obračun med Slovenijo in Francijo bo jutri, ob 15.00 v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Vzporedno se bo v Kranju odbijal dvoboj med Estonijo in Črno goro, ki bi prav tako lahko vplival na odločitev o potnikih v Elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvu U17 2017.

Razpored: KVALIFIKACIJE ZA EP U17 2016:

TOREK, OB 15.00: SLOVENIJA – FRANCIJA (NNC BRDO)

TOREK, OB 15.00: ESTONIJA – ČRNA GORA (ŠC KRANJ)

S. F.
Vir: NZS
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI