6.2.2017

FOTO: Mladinci in kadeti proti Interblocku

V nizu pripravljalnih tekem sta naši mladinski in kadetski zasedbi odigrali tekmi proti mestnemu tekmecu Interblocku. Rezultat je na tekmah prijateljske oziroma pripravljalne narave vselej drugorazrednega pomena, trenerji pa so bili z videnim zadovoljni.

U19: NK Interblock - NK Bravo 3:5 (1:0)
U17: NK Interblock - NK Bravo 1:1 (1:1)

Aljaž Gornik po odigranih tekmah: "V skladu z načrtom pripravljalnega obdobja smo v soboto odigrali drugi prijateljski tekmi. Glede na to, da z naslednjim tednom prehajamo v specialno pripravo je bilo dogajanje na igrišču popolnoma pričakovano - pokazali smo visok nivo osnovne vzdržljivosti in moči ter slabši nivo skupinske in moštvene taktične pripravljenosti. Vse to je popolnoma razumljivo, saj bodo taktične vsebine v ospredju v naslednjih tednih pripravljalnega obdobja." 

"Kljub vsemu trenerji znotraj takih tekem dobimo veliko informacij o posameznikovih zmožnostih igranja nogometa na vrhunskem nivoju. Že večkrat smo povedali, da se v današnjih časih talent pojmuje kot vsakodnevna sposobnost ponavljanja zahtevanih vsebin vrhunskega športa na najvišjem možnem nivoju. Pri nekaterih igralcih smo opazili stare bolezni, kar pomeni, da se njihove želje ne skladajo z njihovimi dejanji. Najbolje bo, da se vsak posameznik pogovori sam s seboj ter razčistiti kaj pomeni vrhunski šport in nato uskladiti svoje želje in dejanja. Daleč od tega, da je to enostavna in lahka stvar v njihovih letih, ampak kot nas učijo izkušnje se največkrat napreduje skozi zahtevne izzive v življenju, ki se nam ponujajo vsakodnevno. Torej, priložnosti so, na nas pa je ali smo jih sposobni opaziti in sprejeti ali ne."

"Hvala Interblocku za organizacijo tekem."



MH
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI