14.2.2017

Pomagajmo očistiti šport!

Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani sodeluje v mednarodnem projektu o spolnem nasilju v športu - VOICE (glas). Ker želimo športno in ostale javnosti ozaveščati o problemu spolnega nasilja v športu ter narediti vse, da bi ga preprečili, je GLAS s katerim se širi informacija zelo pomemben. Če poznate kakšno zgodbo, je prav, da jo delite in s tem pomagate ostalim preprečiti podobne zlorabe. Vabljeni k sodelovanju.

 
Povabilo k sodelovanju v projektu o spolnem nasilju v športu

Spolno nasilje v športu je danes velik problem. Evropska komisija za šport je spolno nasilje uvrstila med prednostna področja raziskovanja. Z namenom, da bi se čim hitreje našle rešitve, ki bi športnice in športnike obvarovale pred zlorabami, žrtvam pa ponudile ustrezno obravnavo in pomoč, Evropska unija tovrstnim raziskavam namenja finančna sredstva.  
 
Evropska unija zato v okviru programa Erasmus+ finančno podpira projekt VOICE, ki bo v 8 evropskih državah zbral dokaze, pridobljene s pomočjo življenjskih zgodb športnic in športnikov. Zgodbe oseb, ki so bile žrtve spolnega nasilja, bodo služile kot najpomembnejši vir spoznavanja s problemom. Na njegovi osnovi bomo vzpostavili izobraževanje za boj proti spolnemu nasilju. Športno in ostale javnosti se bomo trudili ozaveščati o pomembnosti problema s pomočjo nacionalnih forumov. Zelo pomembno pa se nam zdi najti tudi rešitve za tiste, ki so nasilje že doživeli.

Zato je vaš GLAS pomemben!

V okviru evropskega projekta VOICE vabimo k sodelovanju vse, ki ste oziroma ste bili žrtve spolnega nasilja, nadlegovanja in zlorab v športu.

Da bi opogumili tudi ostale žrtve, ki si do sedaj niso upale spregovoriti, sta se javno izpostavili dve športnici, telovadka Gloria Viseras in plavalka Karen Leach.

Zagotavljam Vam, da je sodelovanje v raziskavi za vse, ki se boste odločili o svojih izkušnjah spregovoriti, ANONIMNO.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://voicesfortruthanddignity.eu/  ali nas kontaktirajte na voice@fsp.uni-lj.si  ali mojca.doupona@fsp.uni-lj.si  ali voice@dshs-koeln.de
 
Prof. dr. Mojca Doupona Topič, prodekanja Fakultete za šport




NK Bravo

Foto: Martin Rigler 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI