25.3.2017

VIDEO: Zimska liga in tekme v Umagu (U14, U13, U12)

Zima je za nami. Pogled skozi okno je vse bolj zelen, kar pomeni, da se na nogometne zelenice vračajo tudi najmlajši fantje naših selekcij. Kljub vsemu bomo čas do začetka prvenstvenih tekem (april) namenili epilogu zimskim mesecem. Večina fantov se je mudila na tekmah zimske lige, nekateri so dobili priložnost tudi na turnirju v Umagu.

"Z ekipo U14 smo se letos pozimi udeležili zimske lige, ki je od meseca novembra pa do marca potekala v Radomljah. Zimski premor je zelo dolg zato so bile tekme kot stalnica zelo dobrodošle. Organizator je v nasprotju s preteklim letom oblikoval dve skupini in na ta način omogočil, da so med seboj igrale ekipe, ki so bile bolj enakovredne kot v preteklosti. Ker nam je čez celo zimo v večji meri služilo tudi vreme smo lahko nad potekom zelo zadovoljni. Za konec bi rad izkoristil priložnost in se nogometnemu klubu Radomlje zahvalil za povabilo in hkrati čestital ekipi NK Bravo U15 za osvojitev lige," je zimsko nogometno obdobje opisal trener U14 rok Cizelj.

"Ekipa U13 je letos med dolgim zimskim premorom sodelovala v zimski ligi na Ježici. To neuradno tekmovanje je odlično, kajti, že celo sezono igralce navajamo na veliko nogometno igrišče in tudi ta zimska liga se igra 11:11. Mislim, da smo z udeležbo na tej zimski ligi zelo veliko pridobili. Odigrali smo 10 tekem in nekaj od njih je bilo zelo kvalitetnih. Z vsako tekmo, pa kot je bilo že omenjeno, smo igralce navajali na veliko igralno polje in 11 igralcev na igrišču. Rezutat tokrat ni bil najpomembnejši, zato so vsi igralci dobili veliko priložnosti za dokazovanje in nekateri so le to zelo dobro izkoristili. Velike pohvale gredo organizatorjem za lepo izpeljano tekmovanje in super pogoje za igro. Ne pozabimo pa seveda naših staršev za odlično navijanje in podporo na vseh tekmah. Sedaj pa le veselo in zagnano trenirat in novim zmagam naproti," je zimo ocenil Matej Škrbec trener U13.

"Zimsko ligo smo igrali v jami za Bežigradom. V močni konkurenci smo poizkušali pokazati igro, ki naj bi jo gojili v prihodnosti. V obrambi čvrsti-agresivni in enostavni, v fazi napada potrpežljivi in  igrivi z veliko sodelovanja večih igralcev. Glede na veliko odsotnost igralcev zaradi zdravstvenih razlogov, smo lahko s prikazanim zadovoljni. V sami igri je bilo veliko nihanja in premalo konstante. V ključnih trenutkih ne znamo odreagirati-potegniti pravilno potezo in se sami potisnemo v neizhodno situacijo, ki jo je nasprotnik ponavadi kaznoval z zadetkom. Zavedamo se, kje imamo še veliko rezerve za napredek in v prihodnjih mesecih bomo tudi delali na teh segmentih nogometne igre. Zahvalil bi se staršem za bučno podporo ob igrišču, fantom pa veliko zdravja za črpanje nogometnega znanja," pa je svoj pogled na zimsko dogajanje zapisal tener U12 Blaž Škof.

Ekipi U12 in U13 sta uspešno zastopali NK Bravo tudi na hrvaški obali. Umag je znova bil prizorišče kaljenja mladih fantov in ekipi NK Bravo sta ponujene pogoje odlično izkoristiti. Ne samo na igrišču, tudi na tribunah je bilo izjemno zanimivo. Spodnji video dokazuje enotnost in pripadnost mladih fantov klubu. Fante je ob navijanju posnel eden izmed naših trenerjev mlajših selekcij, Matej Škrbec.

 

Ljubimo te BRAVO!!

 



M.H.
Foto: Mitja Lenič

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI