26.3.2017

Tudi ekipe U11, U10 in U9 niso počivale

Podobno kot člani, mladinci, kadeti, starejši dečki in tisti nekoliko mlajši, so v zimskih mesecih svoje nogometno znanje pilili tudi namlajši igralci družine NK Bravo. Zimske lige so odlična popestritev dogajanja ob zunanjih temperaturah pod ničlo, kako je šlo našim fantom selekcij U9 - U11 pa v nadaljevanju.

"Ekipa U11 je v letošnji zimi tekmovala v zimski ligi v organizaciji MNK Olimpija in v organizaciji ŠRC Triglav. Liga se je igrala na zunanjih igriščih v "Jami" za Bežigradom, igralni sistem 8 + vratar. Sodelovalo je 8 klubov, odigrali smo dvokrožni sistem, torej 14 tekem. Skozi celotno ligo smo si nabirali izkušnje ob spoznavanju igralnega sistema, katerega bomo igrali naslednje leto. Igralci so se dokaj hitro prilagodili na nov sistem. V glavnem sem zadovoljen z igro in napredkom igralcev. Žal nam je v ključnih trenutkih popustila koncentracija, tako v fazi napada kot v fazi obrambe, bili smo premalo agresivni in premalo odločni v igri ena na ena. Vendar pa, izkušnje štejejo in prepričan sem da jih bomo že na naslednjih tekmah unovčili. Ligo smo zaključili na četrtem mestu, za ekipo Domžal in dvema ekipama Olimpije," je povedal Luka anžur trener zasedbe U11.

Luka je nato še hitro izpostavil tudi drugi del zimskih tekmovanj. Ta še ni popolnoma zaključen: "
Glavni del lige v "balonu v Jami" smo zaključili na drugem mestu in se tako uvrstili na zaključni turnir, ki bo 2.4.2017. Tekom lige smo prikazali kar nekaj dobrih iger. Krasila nas je kombinatorna igra in medsebojno sodelovanje, tudi igra ena na ena ni izostala. Žal smo imeli  tudi v tej ligi podobne težave, kar pa se nam ni poznalo na končnem rezultatu. Ob dobrem delu na treningih in odpravi napak se že veselimo nadaljevanja sezone."



"S selekcijo U10 smo se udeležili zimske lige, ki je potekala v dvorani ŠC Triglav. V zimski ligi smo tekmovali z dvema ekipama, ki sta skozi celotno zimsko ligo kazali napredek in željo po tekmovanju in igranju nogometa. Za nagrado za dobre predstave na igrišču smo se na koncu z obema ekipama udeležili tudi zaključnega turnirja na katerem smo osvojili končno 4. mesto. Z malo sreče bi lahko igrali tudi v finalu. Fantom lahko čestitam, saj so skozi zimsko obdobje postali prava ekipa, ki v nogometu zares uživa in posledično tudi napreduje," je svoje fante pohvalil trener Boštjan Oblak.

"Z ekipo U9 smo se udeležili zimske lige za bežigradom v balonu Triglav. Pri mlajših selekcijah je seveda najbolj pomembno, da odigrajo čim več tekem in s tem nabirajo izkušnje, zato tako organizirane zimske lige pridejo še kako prav. Celotno zimo smo trenirali v telovadnicah in na tekmah skušali sproti prikazati pridobljeno znanje. Zdaj se selimo ven iz telovadnic, kjer bomo nadaljevali s treningi in nadgrajevali znanje. Zahvalil bi se tudi ŠC Triglav za povabilo in dobro organizirano zimsko ligo," je po zimskih mesecih povedal trener ekipe U9 Žan Babnik.


M.H.
Foto: Rok Novak

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI