22.5.2017

F/VIDEO: Mladinci slavili v Ljudskem vrtu

Minuli konec tedna je znova pripravil nekaj izjemno pozitivnih trenutkov za mlade igralce NK Bravo. Na gostovanju v Mariboru je četi Aleša Arnola uspelo slaviti z visokih 3:0 in se še toliko bolj utrdila v izenačenem vrhu prvenstvene konkurence. Kadeti so medtem končali niz 12-ih zaporednih tekem brez poraza. Začeli so ga po tekmi z Mariborom, končali pa ravno v štajreski prestolnici.
 
ekipa nasprotnik rezultat VEČ
U19 

Maribor - NK Bravo

0:3 uradni zapisnik tekme

U17

Maribor - NK Bravo 5:2 uradni zapisnik tekme

U15

NK Bravo - Koper

0:6

uradni zapisnik tekme


Aleš Arnol, trener U19, po tekmi v Mariboru: "Za nami je lep nogometni dan, ki so si ga po celotni sezoni zaslužili vsi igralci ekipe in njihovi navijači. Tekma na osrednjem stadionu v Ljudskem vrtu proti motiviranemu nasprotniku v boju za naslov v skupni in mladinski konkurenci ima pač poseben čar. Ne glede na to, da se bomo z Mariborčani srečali tudi v finalu pokalnega tekmovanja smo v tekmo krenili brez kakršnih koli preračunavanj. Težka gostovanja in renomirani nasprotniki so dobrodošli in omogočajo preverjanje trenutnega stanja tako ekipe, kot posameznikov."

"Po pričakovanjih je tekma potekala v pravem tempu in postregla z večimi dimenzijami nogometne igre. Kot ekipa smo bili skozi tekmo izzvani na različnih taktično tehničnih področjih, kjer smo uspeli prikazati različne dimenzije nogometne igre. Skozi tekmo smo nasprotnika napadali visoko na njegovi polovici, se bili primorani kvalitetno braniti okoli kazenskega prostora, izkoriščati hitre protinapade, kontrolirati igro skozi posest, pravilno reagirati ob prekinitvah v obeh fazah. Kot trenerja, me veseli prikazano znanje igralcev in ustrezno reševanje velike večine nastalih situacij. Nogomet se pač ne igra zgolj enoznačno, zato je sposobnost prilagajanja in reševanja situacij v različnih okoliščinah za sodobni model igralca še kako pomembna. Prav zato, so takšne tekme pravo darilo za razvoj igralcev na poti k profesionalnemu nogometu."

"Po prikazanem, so si igralci zmago popolnoma zaslužili. Ne glede na to, da so tudi domačini  imeli svoje priložnosti, o zmagovalcu tokrat ni bilo dvoma.  Čestitke igralcem in njihovim spremljevalcem za lepo predstavo, nove tri točke in lepo nogometno popoldne. Zahvale tudi organizatorju tekme NK Maribor za gostoljubnost in odlične pogoje, ki nogometni igri dodajo svojo vrednost."

VIDEO VRHUNCEV TEKEM IZ MARIBORA



Aljaž Gornik, trener U17, po tekmi v Mariboru: "Tekmo z Mariborom smo zasluženo izgubili, saj je bil nasprotnik odločnejši in konkretnejši. Maribor nas je poskušal pritiskati na naši polovici, mi pa smo poskušali, na način katerega treniramo, žogo ohraniti v posesti in jo pripeljati v globino pred nasprotnikov gol. Žal v tem nismo bili pretirano uspešni, čeprav smo nekajkrat zelo lepo izpeljali žogo na nasprotno polovico, kjer pa nismo uspeli nadgraditi naše igre. S tem, ko smo kljub pritisku nasprotnika želeli igrati, smo si seveda ustvarjali nenehen pritisk na svoji polovici."

"Zagotovo bi nam bilo lažje in verjetno bi bil tudi izid drugačen, če bi poskušali s kako dolgo podajo več prestaviti igro na njihovo polovico. Vendar pa gre sodobni nogomet v tej smeri, da imajo igralci vedno večji časovni in prostorski pritisk pod katerimi morajo biti sposobni igrati. Cilj kluba pa je, da se ustvari čim večje število igralcev za igranje sodobnega nogometa zato smo skozi celotno tekmo, kljub visokemu rezultatu, vztrajali v naših zahtevah, saj nisem želel, da igralce prikrajšam za to dragoceno izkušnjo, ki nam bo v bodoče zagotovo koristila. Žal smo na tokratni tekmi prejeli, kar tri zadetke iz prekinitev, za katere prevzemam odgovornost sam, saj smo jih tekom spomladi premalo trenirali. Seveda ne moremo niti mimo dejstva, da je razlika v posamični kvaliteti igralcev trenutno na strani Maribora, vendar se s tem ne obremenjujemo, saj verjamemo, da lahko, preko doslednega, strokovnega trenažnega procesa, do članskega nogometa to razliko izničimo oziroma jo obrnemo sebi v korist. To se lahko že opazi, saj so na tokratni mladinski tekmi v prvi postavi zelo uspešno zaigrali, kar trije igralci letnika 2000, ki so po trenutnem stažu še kadeti."


"Kljub visokemu porazu temelji našega dela ostajajo trdni, saj je bil to šele prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva zato ni razloga za paniko. V naslednjem tednu bomo nadaljevali po začrtani poti in storili vse, kar je v naši moči, da prvenstvo zaključimo z uspešno predstavo na igrišču in pozitivnim rezultatom."

"Na koncu bi se rad zahvalil še Mariboru, ker nam je omogočil, da smo igrali v Ljudskem vrtu, kar je zagotovo velik plus za slovenski kadetsko-mladinski nogomet. Prav tako pa je bila to zagotovo nepozabna izkušnja za vse vpletene osebe na tokratnih tekmah. "

"Čestitke Mariboru za naslov prvaka v 1. SKL ter za osvojeno 1. mesto na skupni lestvici SKL/SML."



Do konca sezone mladince, kadete in starejše dečke čaka samo še ena prvenstvena tekma. Ekipi U19 in U17 bosta igrali doma proti Velenju, U15 v gosteh pri Domžalah.



MH
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI