11.7.2017

Moj pogled: Kako ostati pozitiven in optimist?

Odgovor je zelo preprost. Pozitivno razmišljaš lahko, le če si nikoli ne dovoliš razmišljati negativno. Seveda se to sliši bolj preprosto, kot pa je v resnici. Zadnje dni čutim, da postajam malce utrujen. Za NK Bravo so se začele priprave in v avgustu se začenja zelo dolga in naporna sezona. Zato sem si privoščil nekaj dni dopusta. Moram pa biti resnično že nor, da kot penzionist potrebujem dopust. Nekoliko hudomušno tokratni (Moj) Pogled začenja Darko Klarič.

Morda mi že sprememba okolja pomaga, da ne bom razmišljal o prestopnem roku nogometašev. Kdo bo odšel, kdo pride? Kaj lahko naredimo in kakšen cilj ima v 2. SNL ekipa AŠK Bravo? 

Pozitiven lahko ostaneš le v primeru, ko se z vsemi temi vprašanji ne ukvarjaš in ne obremenjuješ preveč. Že zdavnaj sem ugotovil, kakšna je slovenska nogometna realnost. Polna je sanj, pričakovanj, najrazličnejših interesov, zamer, prevar  in različnih čustvenih izbruhov. Ne čudim se, da je v nogometu tako malo podjetnikov, saj iz svojim izkušenj vem, da je kakršnokoli načrtovanje in predvidevanje
skorajda nemogoče. 

Morda je nogomet zanimiv zaradi svoje nepredvidljivosti, saj nikoli ne veš kako se bo zgodba končala. To v 2. SNL še posebej velja za našo ekipo AŠK Bravo, ki bo v novi sezoni verjetno še mlajša, kot v 3.SNL-center. To pričakujemo preprosto zato, ker bodo posamezniki iz ekipe lanskih prvakov v prestopnem roku našo sredino zamenjali za še višji rang tekmovanja. Tega ne moremo, niti ne želimo spremeniti. Že zdavnaj smo se sprijaznili, da je to pač zaenkrat še naša usoda in da se moramo tega samo veseliti in biti na to dejstvo zelo ponosni. To namreč ne pomeni nič drugega, kot da dobro delamo in da bodo več priložnosti v naši članski ekipi AŠK Bravo dobili drugi mladi nogometaši, predvsem iz naše nogometne šole in drugih ljubljanskih klubov. 

Želimo si predvsem mlade, ki jim ni le cilj igrati v 2. SNL, temveč trdo delati, napredovati, želimo si nogometaše, ki si sami zastavijo najvišje cilje. To pa v 2. SNL še ne more in ne sme biti finančni motiv, temveč v prvi vrsti želja po napredku. Ko bomo ocenili, da smo pripravljeni za kaj več si bomo lahko zastavili cilj uvrstiti se v Prvo ligo. Seveda želimo, da bomo  za ta korak pripravljeni na vseh področjih, toda realno moramo priznati, da zaenkrat še nismo. Trenutno je naša realnost 2. SNL, morda bomo po končani sezoni ali dveh lahko pametnejši in pripravljeni za nov cilj.

Veselim se nove sezone, saj bomo v vsakem primeru imeli dovolj mladih, ki obetajo in že nekaj malo bolj izkušenih, ki razumejo in se dobro vklapljajo v našo filozofijo. Če bo v ekipi podobno vzdušje kot smo ga ustvarili lani, ko ne bo najmanjšega vzroka, da ne bi tudi vnaprej ostali optimisti in ne bi razmišljali pozitivno. Spoštujemo prav vse klube v 2. SNL, se pa tudi nikogar ne bojimo. Nismo favoriti in nimamo cilja, da se takoj uvrstimo v Prvo ligo. Želimo pa igrati atraktiven nogomet in s svojim pristopom na igrišču navdušiti svoje prijatelje in tiste, ki bodo postali naši navijači. Tudi ti morajo postati optimisti in pozitivni, tudi ko bomo izgubljali.

Kakorkoli namreč gledamo nazaj, je šla naša pot v glavnem praviloma le navzgor. 
 
 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI