14.7.2017

NK Bravo močnejši za igralca/trenerja

Z novo sezono bo družina NK Bravo močnejša tudi za Marka Roškarja. 24-letni branilec se v Ljubljano seli iz Drave Ptuj, kjer je opravljal celo trojno vlogo. Obremenitev bo pri NK Bravo vendarle nekoliko manjša, saj bo Roškar "zgolj" na dveh frontah - igralec AŠK Bravo in trener podmladka NK Bravo. 
 
Marko Roškar - osebna izkaznica:
 
- Pri mlajših selekcijah je igral za NK Drava Ptuj
- S 17 leti je debitiral za 1. ekipo na 2. tekmi za obstoj v 1. SNL, ki jo je Drava dobila s 7:0
- Že kot mladinec je bil naslednjo sezono standarden član 1. Ekipe, ki je nastopala v 1. SNL
- Kot član je v 1. SNL nastopal še za Triglav, Zavrč, Aluminij. V 2. Ligi je igral tudi za Interblock in Dravo
- Bil je standarden član vseh reprezentanc Slovenije do vključno U21
- Je študent Fakultete za šport
- Kot trener je deloval v mlajših selekcijah NK Drava Ptuj in NK Aluminij
 

Kakšni so prvi občutki v novem okolju?


"Prvi občutki v klubu so odlični. Klub je organizacijsko in strokovno na zelo visoki ravni, glede na moje izkušnje na ravni  boljših ekip prve lige. Ekipa je mlada z ogromno potenciala in zagnanosti. Veselim se prihajajoče sezone, saj bo liga z 16 klubi zelo zanimiva tako za gledalce kot tudi za nas igralce." 
 

Ob igranju za klub boste skrbeli tudi za podmladek. Kako velik bo izziv dvojne obremenitve?


"Tako je ob igranju za prvo ekipo bom tudi trener mlajših selekcij, konkretno selekcije U11 in delno tudi selekcije U15. Takšnega načina dela sem vajen že iz prejšnjega kluba NK Drava kjer sem bil igralec in ob trenerju mlajših selekcij še vodja nogometne šole, tako, da mislim, da se bom hitro privadil na ritem. Izziv bo velik, sem zelo motiviran tako kot igralec kot trener,  mladim nogometašem bom poskušal dati vso svoje strokovno nogometno znanje in jih poskušal voditi v pravo smer tudi na vzgojnem in osebnostnem področju."
 

Kako je prišlo do odločitve prestopiti v NK Bravo?


"Za Bravo sem se v prvi vrsti odločil zaradi dobrih izkušenj v preteklosti, ko sem še igral drugoligaški nogomet takratne članske ekipe NK Bravo Interblock. Takrat sem prvič spoznal delovanje kluba, ki mi je ostalo v spominu. Po povratku sem opazil, da se je klub od takrat še dodatno razvil in celoten klub deluje zelo dobro. Prepričala me je tudi nogometna filozofija predsednika Darka Klariča in način delovanja nogometne šole Bravo, ki je za mene kot trenerja vsekakor stopnička višje in mi daje možnost dodatnega razvoja. Torej Bravo zaradi nogometnega razvoja in vsekakor tudi razvoja kot trenerja."
 

NK Bravo vstopa v novo poglavje. V 2. SNL. Kje vidite svojo vlogo v letošnji sezoni?


"Za klub je to pomembna sezona. Mislim, da je dobro pripravljen na to poglavje. Moja najpomembnejša vloga bo, da mlajšim igralcem pomagam s svojimi izkušnjami. Za veliko večino fantov bo to prva sezona na tej ravni članskega nogometa za nekatere pa sploh prva sezona članskega nogometa, zato je potrebno tem fantom pomagati da bodo "zaplavali" in postali samozavestni. Včasih bo treba tudi malo "stopiti na žogo" in upam, da bodo v teh trenutkih moje izkušnje pomagale ekipi in se bom v tej vlogi dobro znašel." 


MH

Foto: Rok Cizelj

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI