28.8.2017

Starejši dečki do prve zmage, U19 in U17 z Interblockom

Mladinci in kadeti so minuli teden odigrali dva derbija. Najprej proti Olimpiji, nato še proti Interblocku. Mladinci so slavili in izgubili, kadeti izgubili in remizirali. Dvojni program je imeli tudi ekipa U15. Po porazu v Kopru je ekipi konec tedna vendarle uspelo priti do prve zmage v novi sezoni, kar je odlična popotnica za naslednje tekme.
 

ekipa tekma rezultat več
U19

NK Bravo - Interblock

1:3 uradni zapisnik tekme

U17

NK Bravo - Interblock

1:1 uradni zapisnik tekme

U15

NK Bravo - Krka

2:1 uradni zapisnik tekme


Aleš Arnol, trener ekipe U19, po tekmi z Interblockom: "Če smo v sredini tedna prikazali dobro predstavo, v kateri smo zasluženo premagali odlično ekipo Olimpije, tokrat temu ni bilo tako. Ne glede na to, da smo ustvarili kar nekaj priložnosti in bi se tekma pri rezultatu 1:0 in 1:1 lahko obrnila tudi v našo korist, si tokrat pozitivnega rezultata nismo zaslužili. Prenizka mera agresivnosti (pritiska proti žogi, osvajanje dvobojev) in nedoslednost v fazi branjenja (slabo prepoznavanje, zamujanje, neodločnost in neodgovornost)onemogočata, da razvijemo svojo igro tudi v fazi napada. Gostje so prelahko prihajali v priložnosti, saj smo jim z lastnimi napakami le te pogosto podarjali in vedno znova povzročali nesigurnost v naši igri."

Aljaž Gornik, trener ekipe U17, po tekmi z Interblockom: "Tokratna tekma je bila, zaradi visokega poraza na prejšnji tekmi, s psihološkega vidika izjemno zahtevna za moje igralce. Fantje so se odlično odzvali, prikazali dobro igro, katere plod so bile tudi ustvarjene priložnosti, vendar smo jih na našo žalost premalo izkoristili. Fante je treba pohvaliti, saj so celo tekmo izvajali to, kar se od njih zahteva. Naša celotna slika na igrišču še ni idealna, saj smo šele na začetku prvenstva. Kljub vsemu pa je opazen tako posamični kot ekipni napredek. Škoda je zgolj izgubljenih točk, ampak kot trener verjamem, da bomo z načrtnim in zbranim delom na treningih, ustvarili pogoje preko katerih bomo v nadaljevanju prvenstva dominirali na tekmah in pridno zbirali tudi točke."

"Primerjava preteklih dveh tekem, pošlje jasno sporočilo. Če svoje temeljne naloge izvajamo dosledno, lahko prikažemo svojo igro, ustvarjamo priložnosti in smo posledično tudi rezultatsko uspešni. Vse je v naših rokah, zato je edino smiselno, da svojo energijo in koncentracijo usmerimo v trening, saj je vse ostalo zgolj posledica opravljenega."

Jurij Hostnik, trener ekipe U15, po tekmi s Kkro: "Tudi današnja tekma proti Krki je bila za nas praznik in priložnost za prikaz osvojenega znanja. Mislim, da so igralci obeh ekip v igri, v kateri smo videli kopico lepih preigravanj, asistenc, posredovanj branilcev in vratarjev ter seveda tudi golov, res uživali."


MH

Foto: Darjo Zrimšek
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI