Poročilo iz tekme
​Arnol: Prevzeti odgovornost in energijo usmeriti naprej

Mladinci in kadeti so, po zmagi sredi tedna proti ekipama iz Celja, doživeli grenka poraza. Sodeč po izjavah obeh trenerjev sta bili ekipi vsaj enakovreden tekmec domačinu. Aluminij je obe tekmi dobil z 1:0. Mestni derbi selekcij U15 je dobil NK Bravo.

 
ekipa tekma rezultat VEČ
U19 

Aluminij - NK Bravo

1:0

uradni zapisnik tekme

U17

Aluminij - NK Bravo

1:0

uradni zapisnik tekme

U15

Ilirija - NK Bravo

1:2 uradni zapisnik tekme


Aleš Arnol, trener ekipe U19, po tekmi proti Aluminiju: "Ne glede na to, da smo na pretekli tekmi prikazali napredek v igri in vidno napredovali v osnovnih elementih modela igre, ostaja grenak priokus, saj si poraza po prikazanem vsekakor nismo zaslužili. Na igrišču smo imeli pobudo skozi večji del srečanja in ustvarili bistveno več priložnosti in obetavnih situacij od nasprotnika. A dejstvo je, da zadetka nismo dosegli in smo bili kaznovani."

"Edino smiselno je, da kljub zgoraj opisani situaciji, prevzamemo odgovornost in po opravljeni analizi vso energijo usmerimo v trening in nadalnji razvoj modela igre."

"Lahko smo zadovoljni z napredkom v agresivnosti, izvajanju pritiska proti žogi, ohranjanju razdalj v obeh fazah, dinamiki in z raznovrstnostjo v fazi napada. Skozi tekmo, smo dogajanje na igrišču ustrezno kontrolirali, a bili še premalo agresivni v zaključku akcij, kjer smo preslabo vtekali v prazne prostore ter preveč neodločno izkoriščali obetavne situacije."

"Priključitev igralcev mladinske ekipe k naši članski ekipi (ponovno je za člansko ekipo nastopil tudi Kadrić) vsekakor spreminja zgodbo mladinske ekipe. A mora predstavljati le izziv in priložnost za vse ostale, ki morajo dokazati, da si to tudi sami zaslužijo."


Aljaž Gornik, trener kadetov, po tekmi z Aluminijem: "Popolnoma nepotreben poraz, ki pa smo si ga zaslužili, saj je nasprotnik zadel gol, mi ga pač nismo. Kljub temu, da smo imeli bolj izrazite priložnosti. Z vidika skupinske in moštvene taktike v obeh fazah igre moramo nadgraditi zaključek napada, ostalo je zaenkrat na dobrem nivoju. Največ rezerv pa imamo še vedno na področju posamične taktike v obeh fazah igre, kjer nas tekom sezone čaka še ogromno dela. Fantje na treningih delujejo dobro zato ni razloga za kakršenkoli dvom v naše sposobnosti oziroma za padec motivacije." 

"Čestitke mladinski ekipi, ki je celotno tekmo prevladovala v vseh segmentih nogometne igre, kljub temu, da je nastopila brez nosilcev igre in z dvema igralcema, ki sta po stažu še kadeta." 

"Klubska usmeritev je zelo pogumna in unikatna v slovenskem nogometnem prostoru, saj smo praktično edini klub, ki ima pogum tekmovati na način, da uveljavlja mlade igralce tako v članski kot v mladinski selekciji, hkrati pa ohranja rdečo nit klubskega koncepta igre ter na vseh tekmah tudi prevladuje v vseh vidikih sodobnega modela nogometne igre. Trenutno se nam rezultatsko sicer ne izide, vendar smo lahko popolnoma mirni, saj vemo, da je to velika naložba za prihodnost."Jurij Hostnik, trener ekipe U15, po tekmi z Ilirojo: "Proti Iliriji, ki je zasedala 2. mesto, smo odigrali solidno tekmo, v kateri smo kar nekajkrat uspeli prikazati tehnične in taktične prvine, ki smo jih vadili v zadnjem obdobju. Čestital bi igralcem obeh ekip za lepo in pošteno nogometno predstavo."


MH

Foto: Darjo Zrimšek   
zadnja tekma naslednja tekma
16.krog, 2.SNL, 18.11.2017,  14:00
AŠK Bravo  - NK Rogaška
10
Odigrane tekme
U19 19.11.17 NK Celje - NK Bravo 1:1
U17 19.11.17 NK Celje - NK Bravo 1:0
U15 18.11.17 NK Krka - NK Bravo 2:3
U14 12.11.17 NK Bela krajina - NK Bravo 2:4
U13 15.10.17 NK Zagorje - NK Bravo B 6:2
U10 14.10.17 NK Domžale - NK Bravo A
U12 12.10.17 NK Bravo - NK Arne Tabor 1:0
U11 30.09.17 NK Dren Vrhnika - NK Bravo
U9 30.09.17 Turnir: NK Bravo - Belinka
Naslednje tekme
U19 22.11.17 NK Bravo-NK Krka
U17 22.11.17 NK Bravo-NK Krka
U15 25.11.17 NK Bravo-NK Interblock
DANES PRAZNUJE

Jan VOŠNJAK

Rojen: 21.11.1996
Selekcija: Člani

Vse najboljše
ob tvojem prazniku!