18.9.2017

Moj pogled: Nepremagljivi

Zdaj vem, zakaj imam tako rad šport in zakaj je z njim tako ali drugače povezano vse moje življenje. Ljudje preprosto potrebujemo občutke kot smo jih vsi skupaj doživljali ob tekmah slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu. Tega ne moreš doživeti nikjer drugje kot v športu. Lahko si kot posameznik samozavesten, srečen, uspešen in zadovoljen. Toda zmagovati kot država na ekipnem prvenstvu, kot narod, kjer se veselijo prav vsi, je nekaj veličastnega in neprecenljivega. Je ponosno svoj pogleda začel Darko Klarič.

Mnogim se sanje, da bodo dosegli takšen vrhunec, kot je uspel košarkarjev, nikoli ne uresničijo. Te dni bodo strokovnjaki ugotavljali kje neki je skrivnost tako majhnega naroda, da v najrazličnejših zvrsteh športa, pa tudi drugače, beleži tako velike uspeh. Toda uspeh ni pogojen z majhnostjo naroda, temveč z veličino njegovih ljudi. Znova smo se lahko prepričali, da je glavni ekipni duh, ko pride do takšne kemije, ko se znajo temu podrediti tudi največji zvezdniki in ko tudi tisti, ki morda od njih tega nihče niti ni pričakoval, postanejo heroji. 
 
 


Finalna tekma evropskega košarkarskega prvenstva bo postala epska zgodba, ki je celotno Slovenijo močno povezal, kot morda v preteklosti zgolj plebiscit za njeno samostojnost. Iz te zgodbe se vsi lahko veliko naučimo. Uspeh ne pride sam po sebi in da bi ga doživeli v taki veličini, se mora poklopiti zelo veliko stvari. Toda nič ni nemogoče.

To mora spoznati vsak med nami in ob neizmernem veselju in ponosu, ki smo mu bili priča v minulih dneh, najti svojo pot za prihodnost. 

Zato ob iskrenih čestitkah zdajšnjim junakom, tudi priznanje vsem tistim, ki se s športom ukvarjajo, ki se trudijo in trenirajo, da smo in bomo na njih lahko ponosni. 

Na letošnjem evropskem prvenstvu so bili prvi naši košarkarji, toda še pomembnejše je, da je zmagala Slovenija.

 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI